Inlägg från: Anonym (Hmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmmm)

    Måste jag söka jobb innan barnomsorgen öppnar?

    Mer eller mindre, ja. Men du får absolut vara ärlig vid en eventuell intervju när de frågar hur du löser barnomsorg. Finns inte barnomsorg på "obekväma arbetstider" i din kommun så får du nämna det. Inte en jäkel kommer erbjuda dig ett jobb du inte har förutsättningar att sklta. Det är bara AF som är så stelbenta att de tror att en förälders ansvar för sitt barn försvinner bara för att denne är arbetsssökande. Sök jobben och blidka AF, men var ärlig när arbetsgivaren sen frågar. Förhoppningsvis visar det sig att de har ett förslag som funkar. Om inte annat så är det meriterande och nyttigt att komma på intervjuer, analysera sina egna möjligheter etc.

  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Jobb) skrev 2019-11-10 18:27:18 följande:

    Jo, visst vill jag ha ett jobb jag trivs med, men känns dumt att behöva söka ett jobb man inte kan ta ändå pga att barnomsorgen inte öppnat. Är i dagsläget föräldraledig och funderar på att säga upp min tillsvidareanställning.

    Bor i ett mindre samhälle där det inte finns så många jobb.


    Fast om du har ett jobb bör du nog hålla fast vid det tills du har ett nytt, då kan ingen tvinga dig till något alls. Det jag pratar om ovan gäller ju bara om du söker A-kassa. Säger du upp dig själv så står du ju utan inkomst under lång tid.
  • Anonym (Hmmm)
    Anonym (Jobb) skrev 2019-11-11 07:19:48 följande:

    Tack för din dina tips! Jag är inte ensamstående men pappan börjar jobba innan barnomsorgen öppnar. Kan inte be anhöriga om hjälp med barnpassning, det fungerar inte i längden.

    Jobbar som undersköterska. Nja, det mesta hade säkert gått att lösa om jag sökt i hela landet och flyttat dit jag fått jobb, men det är inget alternativ!


    Vi var i ett liknande läge och till slut blev det så att vi bägge bytte jobb. Han hade bättre förutsättningar att få ett jobb helt på dagtid (standard i branchen) och jag tog ett jobb med mer oregelbundna tider. Det är svårt att kombinera att bägge jobbar OB-tid.
Svar på tråden Måste jag söka jobb innan barnomsorgen öppnar?