• Kverulant67

    Bra ålder för att bli förälder?

    Anonym (Finns statistik) skrev 2019-11-11 12:50:24 följande:

    Enligt statistik (SCB) så är det bäst för barn och förhållande att få första barnet vid 30-35 :) De barnen har färre diagnoser, mindre psykisk ohälsa, bättre skolresultat och bättre fysisk hälsa än barn till yngre föräldrar. Förälder som får första barnet vid 30-35 separerar väldigt sällan.

    Själv fick jag första vid 33. Det var perfekt! Hade lång gemensam föräldraledighet, tryggt äktenskap och trygg ekonomi.


    Jag håller med om att 30+ nog är den bästa åldern! Jag var själv 30+ då jag fick mitt barn.
    Varför? Jo många skäl!
    Man har mognat som person och är lugnare. Man har ofta gjort en bit på karriären så man har bra boende och inkomst. Det är väl det främsta skälen enligt mej.
  • Kverulant67
    Anonym (Hannapanna) skrev 2019-11-15 15:53:03 följande:

    Jag var 24 år när vi fick vårat första barn, vilket var perfekt för oss. Vi båda har bra jobb och utbildning. Min man är två år äldre än jag och vi träffades när jag var 16 och han 18. Ska säga att jag måste gå emot statistiken och säga att jag har inte varit arbetslös en dag i mitt liv. Inte heller min man. Och ingen i min omgivning jag känner som har valt att skaffa barn i våran ålder är arbetslös, separerad eller lider av psykisk ohälsa. För mig sitter inte ett bra och tryggt föräldraskap i åldern, utan vilka förutsättningar man har att kunna ge ett barn. Visst, är man 20, arbetslös och knappt har någon utbildning är det inte några bra förutsättningar för att skaffa barn, men det tycker inte jag att man har när man är 30 heller. Sedan är det viktigt att lära känna barnets pappa ordentligt innan man skaffar barn tänker jag. Det kanske det är vanligare att unga föräldrar har bråttom och förhållandet gått åt skogen, men även om man är äldre och skaffar barn med någon man inte känner så bra, enligt min erfarenhet, (har varit med om båda varianterna) har det förhållanden också slutat med separation, precis som för de unga föräldrarna som hade bråttom. Men som sagt, ja det finns nog statistik som säger att det generellt går bättre för lite äldre föräldrar men samtidigt ska man komma ihåg att det ofta är de unga föräldrarna det inte går bra för som man ser och hör om.


    Du är mognare när du är 30år, du är ävern lugnare och tryggare som person vilket är bra så att barnet kan känna sej tryggt.
  • Kverulant67
    Anonym (Kryts) skrev 2019-11-15 19:22:56 följande:
    Tala för dig själv. Jag känner mig inte annorlunda nu vid 28 mot när jag var tonåring ens. Har alltid, hela livet, varit extremt lugn osv.

    Fick barn nu vid 28 och önskar jag hade fått det mycket tidigare för nu känner jag stress över att hinna få fler barn innan jag blir (enligt mig) för gammal. Men tyvärr tog det många år att lyckas få ett levande barn.
    Vänta till du blir lite äldre så kommer du märka en enorm skillnad....
Svar på tråden Bra ålder för att bli förälder?