Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Handikappsparkering vs familjeparkering..

    Familjeparkeringar finns ju endast för att barnfamiljer är den mest attraktiva kundgruppen, har inget att göra med behov.
    Givetvis kan fastighetsägaren bötfälla de som inte är "familj" med rätt skyltar eftersom det är en privat parkering där grunden alltid är parkeringsförbud men med vissa villkor uppfyllda tillåts man parkera där,  men det lär denne aldrig göra eftersom resultatet blir en före detta kund.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (.) skrev 2019-11-12 14:44:47 följande:
    Barnfamiljer är definitivt INTE den attraktivaste kundgruppen. Den är par i medelåldern. De har inga barn att försörja, de har oftast god ekonomi och kan spendera mer pengar än barnfamiljer. Och framförallt stör de inte andra kunder (barnskrik, stök etc). 

    Det är inte så enkelt det där med att bötfälla. Hur ska du bevisa att du är familj? Det krävs att du gör det på något sätt för att du inte skulle bli bötfälld på din hypotetiska parkering.

    Dessa familjeparkeringar finns väl i mest utanför ICA-butiker och inte har handlarn valt detta som en service för icke-önskvärda kunder utan just för att barnfamiljen besöker endast en butik och handlar allt på samma ställe och spenderar avsevärt mer än ett medelålders par så, ja, barnfamiljer är den mest attraktiva kundgruppen. Ifall dom skrämmer bort en och annan pensionär tror jag inte handlarn gråter över.


    Sen att få rätt att bötfälla tror jag inte speciellt svårt, förmodligen med några kriterier som inte är speciellt svårt att runda ifall man vill , men som du skriver, det är en hypotetisk parkering. ICA-handlaren vill inte jag bort sina kunder. Skulle det dock vara en massa medelålders par som tar alla familjeparkeringar så att barnfamiljerna söker sig nån annanstans så skulle det nog kunna hända.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (.) skrev 2019-11-12 16:02:02 följande:
    Du har fel. Många som jobbar i butiker kan vittna om samma sak. Barnfamiljer är inte mest lönsamma, tvärtom.
    Du vill gärna tro det förstår jag men det är verkligen inte så. Generellt så handlar barnfamiljer billig mat och blöjor och medelålders handlar exklusiv och dyr mat.

    Men jag inser att du är en sån där som tror att din åsikt är lika mycket värt som fakta. Det är inte enkelt att bötfälla för felparkering, tvärtom är det strikt reglerat. 

    Sen är inte parkeringsplatser som forna tiders kyrkogårdar där statusen på graven var högre ju närmare kyrkan den låg. Det finns praktiska orsaker varför platserna ligger nära butikerna.
    Det där med kyrkan förstår jag inte vad du menar med, det jag påstår är att stormarknader typ ICA-Maxi vill locka barnfamiljer och därmed har en familjeparkering som kan locka dessa eftersom barnfamiljer handlar för höga belopp. Varför skulle dom annars ha bemannade lekrum, halva butiken med barnartiklar osv.. om det inte var den främsta målgruppen?
Svar på tråden Handikappsparkering vs familjeparkering..