• EnAnonumius

    Handikappsparkering vs familjeparkering..

    Anonym (Varför) skrev 2019-11-11 13:24:50 följande:
    Eller så kanske du ska sluta vara så fördömande och istället upplysa mig. Har i mitt inlägg skrivit att jag inte har full koll. Handikapptillstånd ges till alla som har ett funktionshinder, jag vidhåller att jag tycker att det är underligt att rullstolsburna ska få de bästa platserna och jag ifrågasätter fortfarande varför handikappade ska få parkera gratis.
    Här skall du få lite upplysning.
    Jag kan börja med att upplysa dig om att Anonym(.) radade upp massa andra hjälpmeddel man kan ha som funktionshindrad än just rullstol, som rullator, käpp, kryckor etc etc.

    Du kanske kan i din tur upplysa om varför du fortsätter att trycka på, som du gör i ditt inlägg #6, jag svara på,  att funktionshindra är dem som sitter i rullstol? Du visade ju att du aldrig tog till dig av upplysningen som fanns i första stycket från Anonym(.)s inlägg till dig.

    Det är rätt så fördomsfullt att utgå från att vara funktionshindrad är samma sak som att sitta i rullstol, och det är endast rullstolsburna som kan få dessa handikappstillstånd. Det är direkt enkelspårigt tänkande från din sida att tro att det är bara rullstolsburna som kan få dessa handikapstillstånd. Sedan så är det rätt märkligt att du inte kan förstå med något så enkelt som en rejäl dos vanligt hederlig sunt förnuft, att skall man hantera en rullstol på parkeringsplast så behöver man extra utrymme än det man har på en vanlig parkeringsplats. En rullstol kräver mer utrymme än barnvagn, när man skall hantera rullstolarna, om den handikappade har bil eller åker med som passagerare.

    Här är mer upplysning till dig
    Att vara funktionshindrad är inte likvärdigt med att man måste sitta i rullstol för den saken skull.
    Man kan få handikappstillstånd fast man kan gå på båda benen.
    Jag känner några som har reumatism som faktiskt fått handikapstillstånd, och de kan fortfarande gå. Dock tacka vare deras reumatism så behöver de extra utrymme för att kunna kliva in/ur bilen och slippa gå långt.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Handikappsparkering vs familjeparkering..