Inlägg från: Anonym (Miss A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Miss A)

    Varför tycker så många mammor och bonusmammor illa om varandra?

    Jag tror att det är missunnsamhet.

    Om pappan lämnar mamman så betyder inte det att mamman är över pappans svek. Om han träffar en annan kvinna som ska uppfostra barnen till henne så blir biomamman avundsjuk och ser svart. Eller tvärtom. Det är inte könsbetonat.

    Om båda är med på att skiljas åt och man gläds åt den andres lycka så har man större förtroende för en bonusmamma och kan se dennes styrkor.

    Mycket handlar om ens egen inställning. Ser man till barnens bästa eller är man missunnsam och bitter för att det tagit slut? Ser man sunt på saken så är det bättre att vara överens alla parter. Det är ju trots allt för barnens skull.

  • Anonym (Miss A)
    Akidoki skrev 2019-11-12 14:26:32 följande:

    Det är din tolkning av skriven text att jag plockar fram luktsaltet och triggas. Du tror inte då att det ligger mer hos dig varför du uppfattar det så?

    Att vara förälder till sitt barn är väl den mest känslo- och driftstyrda roll vi har under våra liv? Är det då konstigt att det är känsligt då familjer bryter upp och någon annan kliver in och benämner sig mamma till dina barn? Särskilt om relationerna inte fungerar optimalt.

    Du får naturligtvis hata vem du vill. Det är bara omoget.


    Det viktigaste är väl ändå inte hur man benämner sig utan hur man agerar?!

    Går man in med inställningen att alla som benämner sig som biomamma är skit så lär det vara så oavsett hur bra eller bättre föräldrar de är jämfört med de biologiska föräldrarna. Din inställning är ganska talande. Hoppas du slipper bli styvmamma och riskera att bli avskydd för det.
Svar på tråden Varför tycker så många mammor och bonusmammor illa om varandra?