• Farsanbalou

    Vad har ni för bakåtvänd bilbarnstol?

    Har en britax hi-way II. Haft en sådan för båda barnen, bakåtvänd. Tycker den är riktigt bra, men saknar att den inte är justerbar i ryggen. Men känns väldigt säker, enkel att montera i och ur. Gör det ofta om jag inte har barnen med men behöver plats. Väldigt nöjd.
    Här finner du senaste test av bilbarnstolar:
    https://www.folksam.se/tester-och-goda-rad/vara-tester/bilbarnstolar

    L
    ycka till!

  • Farsanbalou
    Jahajaa skrev 2019-11-12 14:31:10 följande:

    Tack för svar! Hur gammal är ditt äldsta barn och har det gått om utrymme ännu? Eller har det vuxit ur stolen och isf i vilken ålder? Hur fungerade den med ett litet barn i? Jag tänkte byta så snart som möjligt och dottern är 7mån. Ledsen för många frågor :) haha!


    Äldsta åker inte i en sådan stol längre men vårt yngsta gör det. Äldsta fick sitta bakåtvänd så länge som möjligt tills majoriteten av huvudet kommer över kanten (ryggen alltså). Det är så sjukt stor skillnad på säkerhet, så lite trångt för benen går inte före att sitta framåtvänd och vid olycka riskera rejäla skador.
    Bytte nog runt den åldern ditt barn är i. Beror på storleken på barnet såklart. Det är justerbara bälten så det är bara att kolla om det funkar och i så fall köra på det. Det fungerade bra med ett litet barn, kändes så stort helt plötsligt bara. Mitt pappahjärta hoppade några steg när jag insåg hur snabbt de växer ;)

    Lycka till!
Svar på tråden Vad har ni för bakåtvänd bilbarnstol?