• Anonym (Nej)

    Han tar på mig när jag sover

    Nej. Bara nej. Han är inte världens snällaste om han tycker det är okej att gå över gränsen så grovt. Har han sex med dig utan samtycke är det våldtäkt. Konfrontera den jäveln, och tala om att du kommer att polisanmäla om han inte slutar omedelbart. Själv hade jag redan anmält om jag var i dina kläder.

  • Anonym (Nej)
    Anonym (.) skrev 2019-11-12 19:03:20 följande:

    Det räknas idag som oaktsam våldtäkt.

    Vi har nu mer en samtyckeslag, man måste ha gett sitt uttryckliga samtycke till sexuella aktiviteter. Så saknas samtycket så är det ett nej.


    Det kan väl inte räknas som oaktsam våldtäkt om man våldtar någon som sover?? Då måste man väl vara väl medveten om att personen inte har gett/kan ge samtycke?
  • Anonym (Nej)
    Anonym (Fl92) skrev 2019-11-12 19:01:20 följande:

    Tack för ditt svar.. ? usch vad dåligt jag börja må efter jag läste den där tråden.. Har jag seriöst blivit våldtagen gång efter gång utan att ens ha vetat av det? Känns så overkligt.. och jag som är rätt feministisk insatt, hur kan man missa sin egen situation. ???? Läs gärna mitt svar nedanför.


    Jag hade lämnat. Jag hade inte kunnat älska någon som har så lite respekt för mig. Som anser att mitt ord inte betyder något, som tar sig rätten till min kropp oavsett vad jag vill.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (.) skrev 2019-11-12 19:08:31 följande:

    Kan det mycket väl. 


    Nej, det kan det inte, i den situation jag beskrev. Läste nu att han har sex med henne när han ser att hon vaknat, och då håller jag med om det du skrev.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (.) skrev 2019-11-12 19:15:07 följande:

    Jo det kan det som sagt.

    Oaktsam våldtäktr säger att samtycke saknas. Våldtkt kräver betydligt mer än saknat samtycke och vanmakt, syfte bland annat.


    Är ingen expert men utifrån de domar som kommit tolkar jag det som att oaktsam våldtäkt saknar uppsåt och att mannen inte i tillräcklig omfattning har förvissat sig om att han fått samtycke, typ som att kvinnan inte säger nej.

    Men en sovande kvinna kan omöjligt ge något samtycke, alltså bör det alltid finnas ett uppsåt, och att man är medveten om att kvinnan inte kan ge samtycke.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (.) skrev 2019-11-12 19:25:08 följande:

    Du blandar ihop saker här. Att sova är samma sak som att befinna sig i vanmakt, men resultatet blir detsamma, att samtycke saknas. 

    Uppsåt har inget med detta att göra utan endast vilket motiv mannen har till att göra som han gör. Förenklat kan man förklara att det handlar om han tänker "nu ska jag våldta" eller "vi har alltis sex så då har vi det nu också"


    Ok! Jag är med på hur du menar.

    Men våldtäkt är det, vilket är fruktansvärt att du blir utsatt för, TS.
Svar på tråden Han tar på mig när jag sover