• Anonym (.)

    Han tar på mig när jag sover

    Anonym (Fl92) skrev 2019-11-12 18:59:12 följande:
    Jag har aldrig sett de på det sättet, att han våldtar mig. Det känns så stort och man mår så dåligt av att höra det..Men ja, de är nog som du säger. Detta har ju pågått i minst 3 år om inte längre. Ibland lyssnar han men då surar han kanske i en dag och säger att om jag suger av honom så blir han glad igen och då blir alla gladare i slutändan . Har tänkt att det kanske är jag som är tråkig som han så fint säger på natten när jag säger nej...känns baras som att jag älskar honom så mycket att jag är rädd att han lämnar mig och söker annat "kött " så att säga.
    Det räknas idag som oaktsam våldtäkt.

    Vi har nu mer en samtyckeslag, man måste ha gett sitt uttryckliga samtycke till sexuella aktiviteter. Så saknas samtycket så är det ett nej.


  • Anonym (.)
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-12 19:05:11 följande:
    Det kan väl inte räknas som oaktsam våldtäkt om man våldtar någon som sover?? Då måste man väl vara väl medveten om att personen inte har gett/kan ge samtycke?
    Kan det mycket väl. 

  • Anonym (.)
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-12 19:10:00 följande:
    Nej, det kan det inte, i den situation jag beskrev. Läste nu att han har sex med henne när han ser att hon vaknat, och då håller jag med om det du skrev.
    Jo det kan det som sagt.
    Oaktsam våldtäktr säger att samtycke saknas. Våldtkt kräver betydligt mer än saknat samtycke och vanmakt, syfte bland annat.


  • Anonym (.)
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-12 19:19:32 följande:
    Är ingen expert men utifrån de domar som kommit tolkar jag det som att oaktsam våldtäkt saknar uppsåt och att mannen inte i tillräcklig omfattning har förvissat sig om att han fått samtycke, typ som att kvinnan inte säger nej.
    Men en sovande kvinna kan omöjligt ge något samtycke, alltså bör det alltid finnas ett uppsåt, och att man är medveten om att kvinnan inte kan ge samtycke.
    Som lekman är det omöjligt att tolka domslut på rätt sätt. Bättre att läsa i lawline istället eller där experter berättar och förklarar.

    Våldtäkt kräver bland annat syfte vilken mest troligt saknas´för TS.
  • Anonym (.)
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-12 19:19:32 följande:
    Men en sovande kvinna kan omöjligt ge något samtycke, alltså bör det alltid finnas ett uppsåt, och att man är medveten om att kvinnan inte kan ge samtycke.
    Du blandar ihop saker här. Att sova är samma sak som att befinna sig i vanmakt, men resultatet blir detsamma, att samtycke saknas. 

    Uppsåt har inget med detta att göra utan endast vilket motiv mannen har till att göra som han gör. Förenklat kan man förklara att det handlar om han tänker "nu ska jag våldta" eller "vi har alltis sex så då har vi det nu också"
  • Anonym (.)
    Anonym (Fl92) skrev 2019-11-12 19:28:26 följande:
    Jag har som fått känslan av att han tycker sig ha sig rätt till att ligga. Det är de man gör.
    Det tror jag med. En del män tror det men långt ifrån alla, de är faktiskt i minoritet.
  • Anonym (.)
    Anonym (Nej) skrev 2019-11-12 19:36:50 följande:
    Ok! Jag är med på hur du menar.

    Men våldtäkt är det, vilket är fruktansvärt att du blir utsatt för, TS.
    Bra att vi är övernes!

    Håller med dig helt och hållet! 
Svar på tråden Han tar på mig när jag sover