Inlägg från: Anonym (Hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hjälp)

    Kan barn utredas mot förälders vilja?

    Anonym (H) skrev 2019-11-14 13:19:26 följande:

    En diagnos är ingen garanti att barnet får hjälp och det kan stjälpa i vuxenlivet, tex kan man inte få vissa yrken.


    Älskar verkligen detta argumentet, om barnen har såpass stora problem att skolan blir lidande utan extra hjälp och stöd insatser, vilka jobb överhuvudtaget tror du att barnet kommer att få utan godkända betyg?

    Det är dessutom relativt få yrken som diskriminerar på det här sättet, oftast finns det en anledning till den begränsningen. Så hur stor är chansen att barnet skulle klara av det jobbet även med mörkad diagnos?
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (varför?) skrev 2019-11-14 15:42:54 följande:

    Tja, vända hamburgare som karriärsval är väl ungefär vad en person, som inte får hjälp med skolan, kommer klara av. Min son hade aldrig i livet kommit så långt om han inte fåt medicinsk hjälp i mellanstadiet. Han blev en omvänd hand och klarade skolan strålande efter det. Annars tror jag att han hamnat på nån skyddad verkstad som vuxen pga att han aldrig i livet hade klarat av ens grundskolan. 

    Förjävligt att folk hindrar barnen att få hjälp. Borde vara kriminaliserat.


    Ja jag kan inte annat än att hålla med dig. Sett detta upprepas gång på gång i mitt yrke, individer som aldrig fått adekvat hjälp i rätt tid, tyvärr inte sällan med missbruk och kriminalitet som slutresultat.

    Håller med citatet ovan som angav att någon jämstäldhetsombudsman uttryckt att föräldrarnas inställning inte ska kunna hindra eller begränsa barnens rätt till den hjälp de behöver och har rätt till!
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (damp-bruden) skrev 2019-11-14 19:10:23 följande:

    Jag har en diagnos och det ENDA goda det har fört med sig är tillgången till läkemedel. För övrigt har det bara skadat mig. Mycket.

    För övrigt har skolan en skyldighet att individanpassa skolgången oavsett om det finns en diagnos eller inte.

    Att man inte skulle klara av vissa jobb bara för att man har en diagnos är bara kvalificerat skitsnack och en diskriminerande inställning. Lokföraren var en lämplig lokförare tills han fick en godtycklig stämpel från psykiatrin.. Över en natt blev han olämplig. Just sayin' vilket jävla crap.


    Hur tidigt fick du din diagnos? Vet du eller minns hur det såg ut innan du fick denna?
Svar på tråden Kan barn utredas mot förälders vilja?