Inlägg från: Anonym (Filifjonkan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Filifjonkan)

    "Vit jul!" då var det dags igen...

    Jag håller verkligen med övriga i tråden som ifrågasätter varför vissa blir så oerhört provocerande med en sådan vit-julkampanj.
    Om man nu inte själv behöver tänka på sin alkoholhantering är det väl bara att stänga öronen och rycka på axlarna. (Det rör sig ju trots allt om bara några veckor om året).

    Det kan ju faktiskt leda till något gott, säg ex att en barnfamilj skall ha en massa släktingar på besök under julhelgen, bland släktingarna finns kanske en kusin/morbror eller vad som, som aldrig kunnat dricka med måtta. Då får barnfamiljens vuxna ett gratis argument till varför ingen alkohol kommer att serveras alls hemma hos dem på julafton "vi har skrivit på och tänker ha en helvit jul i år".

    Ett argument som är svårare att ifrågasätta och så får barnfamiljens vuxna kanske slippa kommentarer som  "vi kan väl ta bara en liiiiiiten, liiiten snaps, "jag kan ta med mig själv etc etc".

    Jag förundras rätt ofta över svenskarnas inställning till alkohol, att det är det mest heligaste rättighet som finns, "gud, nåde den som trampar på mitt vin" liksom. Det enda jag kan likna det med är många amerikaners inställning till rätt att köpa, äga, bära och använda vapen hur som helst och närsomhelst.

  • Anonym (Filifjonkan)
    Anonym (B) skrev 2019-11-16 11:50:26 följande:
    Sen är det inte dags att folk tar lite eget ansvar och säger ifrån när något inte står rätt till utan att behöva gömma sig bakom något annat? Om kusinen eller morbrodern uppenbarligen inte klarar av att dricka måttligt och det är ett återkommande problem så får man väl ta det obekväma samtalet då när julen nalkas istället för att gå som katten kring het gröt. Det är aldrig rimligt att samtliga ska behöva avstå från något för att en inte kan sköta det snyggt.
    Menar du på fullt allvar med den sista meningen att de andra vuxna skall säga till morbordern/kusinen som inte kan hantera alkohol att "du får inte dricka något alls, men vi andra skall dricka"? Det fungerar verkligen inte. Vad är det för fel med att folk får lite gratis argument?
Svar på tråden "Vit jul!" då var det dags igen...