• AniieeHär

    "Vit jul!" då var det dags igen...

    molly50 skrev 2019-11-17 17:39:22 följande:
    Och jag tror knappast att barn till föräldrar som har alkoholproblem blir hjälpta av att deras föräldrar håller sig nyktra en dag när de dricker årets övriga dagar också.
    Det här tar jag upp varje gång "vit jul" kommer på tapeten, och jag har allt mer börjat tro att här ligger ett gigantiskt felslag. Ju fler jag pratar med som hade föräldrar (och har, för den delen) som var alkoholister desto mer verkar det som att folk delar min erfarenhet - det är inte högtiderna som är "värst" eller ens dricks för mycket på.

    Det är vardagarna som är värst. Det är skoldagarna man går hem med en klump i magen för att man inte vet om mamma eller pappa (eller båda) är nyktra eller inte. Det är då man frågar sig hur vuxen man måste vara idag. 

    På storhelger som jul har många barn andra vuxna omkring sig som de kan söka trygghet hos när en eller båda föräldrarna fallerar pga alkoholen. Tyvärr inte alla. På vardagarna när man kommer hem från skolan kl 15, då har man ingen annan vuxen än föräldrarna.
    If you have a daughter, be her hero. If you have a son, be his role model. If you have a child, be their heroic role model
Svar på tråden "Vit jul!" då var det dags igen...