• Anonym (TS)

    Tycker ni att gangsterrap bör förbjudas?

    I svensk hiphop/gangsterrap uttrycker artisterna ett starkt hat emot polisen och annat i samhället, hot om att skjuta människor är heller inget ovanligt i låtarna. Detta ger helt fel signaler till våra ungdomar som har dessa som förebilder och vill vara lika "coola" som artisterna och tar efter det som de hör i låtarna.

    Bör sådan musik förbjudas?

  • Svar på tråden Tycker ni att gangsterrap bör förbjudas?
  • Anonym (E)
    Anonym (TS) skrev 2019-11-16 15:31:34 följande:
    Vilket betyder att fler reagerat
    Vad ska polisen göra? Det finns inget som stoppar just låtskrivandet. Inget som polisen kan ge resurser till mer än att stötta arbete mot våld och stödja initiativ som håller ungdomar borta från detta.
  • Drottningen1970

    Och nej, friska lyckliga barn och ungdomar börjar inte skjuta poliser för att de exponeras för gangsterrap, tv-spel, hårdrock eller videovåld som man sa på min tid.

    Den föreställningen känns rätt mycket 1981...

  • Anonym (Slå mig hårt i ansiktet)
    Anonym (F) skrev 2019-11-16 15:16:15 följande:

    Ja den bör förbjudas, men det handlar mer om att gangsterrap, framförallt svensk är bland den sämsta typen av musik som finns.


    Håller med!!!

    Men bör det ens kallas för svensk rap när inte ens en tredjedel av orden är på svenska (eller i alla fall korrekt svenska)?
  • flygrl

    Nej, att förbjuda gangsterrap är fel väg att gå. Yttrandefriheten ska värnas men däremot ska självklart eventuella hot och annat olagligt i texterna lagföras. Sen omfattar ju yttrandefriheten också rätten väcka debatt kring texter eller annat man ogillar. Precis som TS gör.

    Jag gillar själv hiphop och ägnar mig också åt street dance MEN är samtidigt kritisk till va somliga artister vräker ur sig både i texter och på annat håll. Känner deffo obehag inför somliga artister. :/

  • Anonym (Rasism?)

    Att ge sig specifikt på gangsterrap skulle nog kunna klassas som rasism. Vill man undvika det får nog all våldsförhärligande musik förbjudas. Vilket skulle innebära hela andra genrer och en jäkla massa låtar.

  • Anonym (usch)

    Usch ja!

    Läs igenom texterna!

    Handlar om kvinnoförnedring och polishat.
    Glorifiering av våldsbrott och knarkförsäljning och massor av rasism och hat.

    Barn lyssnar och blir inbillade att det är en livsstil.
    Så har vi nu barn som springer runt och säljer knark, rånar och skjuter på varandra varje dag.

  • Physalis

    Nej det är föräldrars ansvar att inte exponera sina barn för olämpliga saker innan de lärt sina barn att hantera det på ett hälsosamt sätt.


    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Tycker ni att gangsterrap bör förbjudas?