• Anonym (M)

    Sitter bara i soffan...

    Ok res dig ur soffan och drick ett glas vatten till. Sträck på dig och andas in djupt. Ät något. Ta en dusch och sätt på dig rena kläder. När borstade du tänderna senast? Ta hand om dig själv. Finns det någon du kan ringa? En kompis, bror eller en förälder? Ägna sedan en halvtimme åt att röja upp i lägenheten. Blir du inte klar så är det ok, det viktiga är att du får det att se lite trevligare ut. Sedan är det dags att gå ut. Ta en promenad runt kvarteret, gå till biblioteket, någon gratis utställning, titta in i en kyrka, gå en sväng i saluhallen och se om de har smakprov ute, eller gå en runda i parken - någonting, vad som helst. Du måste få andas in lite frisk luft och få lite sol och se något annat än din soffa.

    Det blir bättre. Ett steg i taget. Vi är många som har varit där och tagit oss därifrån. Håll fast i att det är något tillfälligt, som ett svårt fall influensa eller tandvärk. Du vet vad som kommer att få dig att må bättre och du måste bara börja målmedvetet göra förändringar som kommer att ta dig dit.

  • Anonym (M)
    Anonym (Ts) skrev 2019-11-17 14:24:45 följande:
    Och deppa ner mig ännu mer? Knappast, tv'n är min enda livlina. Skulle inte ha råd att köpa ny på lååååååång tid, kanske aldrig så absolut inte!

    En vän messade nyss, hon är uttråkad och vill hitta på något. Kan ju inte det eftersom jag vet att det hon vill göra kostar pengar.
    Men dra med henne på en joggingtur. Eller be henne hjälpa dig att rensa din garderob. Ni kan byta de kläder som ni är trötta på med varandra - se till att du har en uppsättning kläder för jobbintervjuer färdig så att du är redo att hoppa på vad som än kommer i din väg. Ta dig tid att göra allt det där som man annars får så svårt att hitta tid till: skriv ett riktigt brev till din farmor, rensa upp i dina lådor, meditera, plantera om dina krukväxter, sortera ditt smink, ring din mamma, ta ett fotbad och gör pedikyr, skriv dagbok eller börja en blogg. Gör något gott varje dag: städa riktigt fint i tvättstugan, ge en uppriktig komplimang till kassörskan, hjälp en förälder med barnvagn uppför trappan, plocka upp skräp från marken ... 
Svar på tråden Sitter bara i soffan...