Inlägg från: Anonym (Det är inte konstigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Det är inte konstigt)

    Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?

    Anonym (K) skrev 2020-01-15 18:11:02 följande:

    Tja,

    nej tyvärr, inte när det gått flera månader sen jag var här sist och inlägget skrevs ännu tidigare. Ok, så inlägg 47 är det du funderar över. Hur ska jag förklara vad som menas. Gör ett försök och jag gissar du är villig att läsa in vad jag menar och inte aktivt märka ord bara för att. :)

    Andemeningen med det inlägget är att förklara för personen jag svarar, att det jag menar med att mäns sexualitet ses annorlunda på, inte är kopplat till att män de facto gör fel saker såsom gömmer porr, beter sig oschysst osv. Utan att även om män beter sig på ett schysst sätt gentemot sin omgivning så ser samhället annorlunda på männen sexualitet ändå.

    Det är alltså inte en specifik individ som avses utan i allmänna ordalag så ses männens sexualitet på annorlunda även om män beter sig schysst. Många vill få det till att anledningen till den annorlunda synen skulle vara just att män beter sig illa. Det jag menar är att den annorlunda synen finns kvar trots att män beter sig bra.

    God fortsättning på året!


    Är väl inte så konstigt.

    "BROTT

    Män begår nästan alla brott. När det gäller till exempel våldtäkt, olaga hot, mord och dråp stod män för mellan 90 till 100 procent av alla åtalade år 2017.

     

    SEXUALBROTT OCH UTSATTHET

    Nästan hälften av alla unga tjejer har varit med om att någon på nätet försökt få dem att prata om sex eller skicka bilder med sexuellt innehåll när de inte velat det. Det är fyra gånger vanligare att en tjej har råkat ut för det än att en kille gjort det. 

    2,5 procent av eleverna i gymnasieskolans årskurs 3 har blivit pressade eller tvingade till sex av någon man först lärt känna på nätet. 

    Mest utsatta för sexualbrott är unga kvinnor på 16?24 år. År 2017 uppgav 34,4 procent av dem att de utsatts för sexualbrott. 

    Det är tre gånger vanligare att för tjejer (29,3 %) än killar i gymnasiet (9,6 %) att ha erfarenhet av sexuella övergrepp från uppväxten. 

    2016 åtalades 1 183 män för sexualbrott, och 6 kvinnor. Drygt 14 procent av sexualbrotten var våldtäkter. Där var nära 100 procent av de åtalade män.

     Av alla anmälda våldtäkter mot vuxna år 2018 var 96 procent mot kvinnor, 4 270 st. 

    Av de personer som 2018 misstänktes för våldtäkt mot kvinnor var 99 procent män.

     Av alla anmälda våldtäkter 2018 begicks 44 procent av dem mot barn under 17 år. Drygt 90 procent av dem var mot flickor. 

    Under åren 2009 till och med 2018 har det anmäls drygt 51 sexualbrott om dagen i Sverige. Av tillfrågade kvinnor hade 10,7 procent utsatts för sexualbrott under det senaste året (2017), jämfört med 1,6 procent av männen. 

    De allra flesta våldtäkterna sker inomhus av en person som kvinnan antingen är bekant* med (46 %) eller har en nära relation med (31 %). Sammanlagt motsvarar det 77 procent av alla fall, medan överfallsvåldtäkt av okänd står för fem procent av alla fall.

    *Bekant betyder här en relation där en känner varandra mer än till bara namn och utseende, men inte är släkt eller familj. Alltså en vän, någon i samma vänskapskrets, en kollega, lärare eller liknande. 

    En femtedel av alla världens kvinnor utsätts för sexuella övergrepp innan de fyllt 15 år. 

    Sexuellt våld används som ett utbrett vapen mot tjejer och kvinnor i krig. 

    VÅLD

    85 procent av alla som åtalats för brott mot liv och hälsa, som till exempel misshandel, är män. 

    I genomsnitt 17 kvinnor misshandlas till döds i Sverige varje år av en man hon är eller har varit tillsammans med. Det motsvarar ungefär en kvinna var tredje vecka. 

    Under 2018 misshandlades 22 kvinnor till döds av sin nuvarande eller före detta partner. Det är 67 procent av alla fall av dödligt våld mot kvinnor under året. Motsvarande siffra för män var fem procent. 

    Våld mot kvinnor  kostar samhället mellan 2,7 och 3,3 miljarder kronor varje år. 38 miljoner av dem var sjukhuskostnader. 

    Globalt sett är det över en tredjedel, 38 procent, av alla mord på kvinnor som begås av en man som hon är tillsammans med. 

    140 miljoner tjejer och kvinnor världen över beräknas vara könsstympade. Runt 38 000 könstympade tjejer och kvinnor bor i Sverige. Ungefär 7 000 av dem är under 18 år."

    tjejjouren.se/tjejguiden/feminism/statistik
Svar på tråden Är det ok för män att uttrycka sin sexualitet?