Inlägg från: Anonym (Lina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lina)

    Tråkiga föräldrar

    Någon mer som växte upp med tråkiga föräldrar?

    Mina föräldrar är snälla och fina på många sätt, men jag måste säga att de är tråkiga. Jag ska försöka förklara på bästa sätt så ni förstår. För det första så bodde vi mitt ute i ingenstans på landet i en liten by där det inte ens fanns en affär. Så bara det är ju ett tecken på att de ville isolera sig från andra människor. 

    Visst fick vi besök ibland men det kunde gå långt mellan gångerna. Min pappa är det väl lite mer action i, men han är väldigt rutinbunden. Höjdpunkten varje år är att hålla på med trädgården, och att laga maträtter som kan vara ett 2-4 timmarsprojekt. Sen fiske och promenader. Jag tror inte vi hade en enda riktig fest hemma hos oss, och de enda fester vi var på var bröllop, och släktkalas och så. Många lördagskvällar spenderades framför Bingolotto.

    Min mamma är som sagt ännu tristare, hon spenderade och spenderar mest fritiden med att läsa böcker och lösa korsord, och träffar väninnor ibland. Men de har liksom alltid varit fast i sina inbundna rutiner, de verkar inte ha krav på att det ska hända så mycket nytt. 

    Jag glömmer aldrig där vid milleniumskiftet när vi skulle bjuda hem lite folk. Då hade jag skrivit ett program där vi skulle ha lite sång och dansnummer för att festa till det lite extra eftersom ett milleniumskifte upplever man ju bara en gång. Jag hade skrivit in min pappa och 2 andra män i ett dansnummer där de skulle ha frackar, såna där höga stormhattar och käppar och  dansa och sjunga om att år 2000 är på ingång. Men han vägrade, fast det var en väldigt unik händelse.

    Har ni roliga föräldrar?

  • Svar på tråden Tråkiga föräldrar
  • Anonym (Lina)
    Anonym (E) skrev 2019-11-19 20:22:16 följande:

    Varför dansade du inte i dina egna nummer istället för att tvinga på andra sån skit? Herregud. Skrev program med sång och dansnummer... Du är antagligen en sån där jobbig jävel som älskar och tvingar på andra ?lära-känna-varandra-lekar? och brännbollskvällar med barnens klasskamrater med föräldrar också. Bara för att man inte gillar att festa eller har samma intressen som dig så är man inte tråkig.


    Det var milleniumskiftet skrev jag ju!!! Jag tänkte att man kan ju bjuda på sig själv vid en så pass unik händelse. Det är ju inte ens alla som får uppleva ett milleniumskifte!!!
  • Anonym (Lina)
    Anonym (EE) skrev 2019-11-19 20:34:37 följande:

    Alla är inte lika fascinerade av ett millenieskifte som du verkar vara. Jag tyckte det var roligt och var på vinprovning med mina föräldrar då men ändå inte ett party med olika nummer utan enbart en trevlig tillställning.



    ">

  • Anonym (Lina)
    Anonym (Anna) skrev 2019-11-20 00:26:01 följande:

    Hur gammal var du vid millennieskiftet?

    Varför är det ett problem att ha tråkiga föräldrar?


    Jag var 12 år.

    Jag blir avundsjuk på de som har lite mer fartfyllda föräldrar.
  • Anonym (Lina)
    Anonym (Helene) skrev 2019-11-20 10:44:23 följande:

    Är du verkligen fortfarande bitter över något som hände för nästan 20 år sedan? Du har inte vuxit upp och förstått varför din pappa inte ville ställa upp på ett dansnummer som du hittade på som barn? Att alla kanske inte vill "bjuda lite på sig" i sociala sammanhang? Du tror inte att det är dags för dig att växa upp snartToka sig li


    Toka sig lite.
  • Anonym (Lina)
    Anonym (Helene) skrev 2019-11-20 10:44:23 följande:

    Är du verkligen fortfarande bitter över något som hände för nästan 20 år sedan? Du har inte vuxit upp och förstått varför din pappa inte ville ställa upp på ett dansnummer som du hittade på som barn? Att alla kanske inte vill "bjuda lite på sig" i sociala sammanhang? Du tror inte att det är dags för dig att växa upp snartToka sig li


    Toka sig lite.
  • Anonym (Lina)
    Anonym (Suck) skrev 2019-11-20 10:55:22 följande:

    Jag hade inte heller dansat runt med larviga hattar och gått med på dina påhitt. Du får väl fjanta runt själv om du vill det. Tycker dina föräldrar låter fullständigt normala.


    Hade du blivit arg om ditt barn kom med ett sånt förslag?
  • Anonym (Lina)
    AndreaBD skrev 2019-11-21 19:18:31 följande:
    Men då  kunde ju du ha gjort det! Man tvingar inte sina ideér på andra.
    Jag tvingade inte. jag gav önskemål, dessutom hade mitt dansnummer passat bättre med män som dansar.
  • Anonym (Lina)
    AndreaBD skrev 2019-11-21 19:34:52 följande:
    Det låter inte som bara önskemål, så som du beskrev det. 
    Visst blev jag besviken. Men det var aldrig fråga om tvång. Det var inte alltför krånglig dans och sång jag hade tänkt heller. De skulle svinga lite med käpparna i olika rörelser och kanske ta av sig hattarna och showa lite. Texten var barnsligt enkel, det var nåt i stil med:

    Nu är det ännu ett nytt år, och vi har ännu inga gråa hår. Men det som är speciellt detta år är att år 2000 kommer laaa laaa laaa (de går lite i sidled fram och tillbaka och svingar käpparna)

    Det är som sagt ett nytt år, och hoppas vi inte får allt för många sår. Speciellt som detta år som jag kan räkna ut med mina tår är att år 2000 kommer laaa laaa laaa (De går ännu en gång fram och tillbaka flera gånger i sidled och svingar käpparna)

    Sen fortsätter det i den stilen.
  • Anonym (Lina)
    Anonym (EE) skrev 2019-11-21 23:35:53 följande:
    Så alla dessa män ägde varsin frack? Eller... nej, de ville uppenbarligen inte. Släpper du lätt att folk inte vill vad du vill i vuxen ålder trots att "det är ju ingen insats"?
    Det var väl mer själva grejen att det var en unik händelse. Så det hade varit en rolig grej. Men de tyckte väl att det var lite för uppskruvat.
Svar på tråden Tråkiga föräldrar