BurningDiamond skrev 2019-11-27 21:57:19 följande:
Det som är skrattretande är att ingen av er "militanta köttkonsumenter" kan svara rakt av på frågan. Varför blir woken (eller pastasåsen, det finns massor av pastasåser där du inte har kättet som bas, eller gratängen, det finns massor av gratänger utan ktt i, osv...) oätlig om köttet serveras på sidan istället för i?
Och nej, jag har inte hört en vegan klaga på "korv med bröd med korven på sidan", om vi då förutsätter att det finns annat än korv till brödet som gör måltiden fullgod. i exemplet wok så är måltiden komplett (för både vegetarianen och allätaren) utan kycklingen, men den "militanta köttätaren" klarar inte av att ära en måltid utan kött så därför får hen kyckling på sidan.
Så var snäll och bemöt in faktiska frågeställning på ett seriöst sätt och dra paralleller som är relevanta och likvärdiga. Jag vet att du inte är ett stolpskott, jag vet att du kan argumentera på en normalbegåvad nivå. Gör ett försök att göra så även här.
Du behöver inte börja diskutera person, håll dig till sak.
Kött ger smak då det lagas tillsammans med allt annat. Det smakar helt enklet inte samma sak att laga en tomatsås och lägga köttet på sidan, som att laga en köttsås/chili där det kokar med i, like med t ex en gräddig baconsås till pastan med baconet på sidan. Köttet fungerar ofta som smakförstärkare.