• Tow2Mater

    En köttätare och en vegetarian

    Anonym (...) skrev 2019-11-21 19:11:16 följande:
    Det är samma lösning jag har hört flera som gör.

    Köttätaren kan ju äta kött till lunchen på jobbet osv emellanåt. Hade aldrig heller orkat palta med dubbelmatlagning, men så tycker jag ju heller inte att mat är så kul att laga...
    Vegätaren kan ju äta fil med gronsaker till typ.

    Klart kottätaren kan äta veg ibland fast det inte är gott. Men då får man laga mat varanna gång så äter vegetarianen fil de dar kottätarens rätter inte passar. Att alltid tvingas äta det man inte gillar till middag kommer ju inte bli långvarigt.
  • Tow2Mater
    BurningDiamond skrev 2019-11-27 17:02:02 följande:
    Åter igen, hur stor uppoffring är det för dig att få kycklingen serverad vid sidan av woken istället för i woken? Känns ganska kompromisslöst att inte kunna äta mat utan att ha köttet i maträtten, utan vid sidan av.
    Vilket tjat om wok - du tog den enklaste maträtt du kunde hitta som går att bara lägga kottet vid sidan av. Jag kan lägga korven vid sidan av brodet också men då klagar ju vegen for att hon bara får ett brod med ketchup. Chili, gumbo, skinkgratäng, många pastasåser, etc - det funkar inte att bara lägga kottet vid sidan, det krävs storre anpassningar.
  • Tow2Mater
    BurningDiamond skrev 2019-11-27 21:57:19 följande:
    Det som är skrattretande är att ingen av er "militanta köttkonsumenter" kan svara rakt av på frågan. Varför blir woken (eller pastasåsen, det finns massor av pastasåser där du inte har kättet som bas, eller gratängen, det finns massor av gratänger utan ktt i, osv...) oätlig om köttet serveras på sidan istället för i?

    Och nej, jag har inte hört en vegan klaga på "korv med bröd med korven på sidan", om vi då förutsätter att det finns annat än korv till brödet som gör måltiden fullgod. i exemplet wok så är måltiden komplett (för både vegetarianen och allätaren) utan kycklingen, men den "militanta köttätaren" klarar inte av att ära en måltid utan kött så därför får hen kyckling på sidan.

    Så var snäll och bemöt in faktiska frågeställning på ett seriöst sätt och dra paralleller som är relevanta och likvärdiga. Jag vet att du inte är ett stolpskott, jag vet att du kan argumentera på en normalbegåvad nivå. Gör ett försök att göra så även här.
    Du behöver inte börja diskutera person, håll dig till sak.

    Kött ger smak då det lagas tillsammans med allt annat. Det smakar helt enklet inte samma sak att laga en tomatsås och lägga köttet på sidan, som att laga en köttsås/chili där det kokar med i, like med t ex en gräddig baconsås till pastan med baconet på sidan. Köttet fungerar ofta som smakförstärkare.
  • Tow2Mater
    Anonym (Clara) skrev 2019-11-28 12:56:45 följande:
    Haha, neje, han äter kött varenda dag. Han är absolut ingen vegetarian.

    Skulle inte riktigt kalla det en kompromiss, för ingen av oss behöver kompromissa. Vi lagar en vegetarisk grund av något som vi båda vill äta och vill han sedan lägga till kött i sitt gör han det.
    Av nyfikenhet, hur lagar ni chili-con-carne? eller är det inte på er lista av rätter ni tycker om?
  • Tow2Mater
    Anonym (Ö) skrev 2019-11-28 15:11:16 följande:
    Varför skapa problem? Jag hatar jordgubbar, tror du min man gör en jordgubbstårta till efterrätt eller? Kanske när det är hans födelsedag för då bestämmer han, men inte när vi ska äta tillsammans.
    Helt irrelevant; jag frågar angående "något som vi båda vill äta och vill han sedan lägga till kött i sitt gör han det". Inte vad den ena hatar.
Svar på tråden En köttätare och en vegetarian