• Anonym (Sara)

    En köttätare och en vegetarian

    Enklast är väl att göra en växtbaserad huvudrätt med kött eller fisk som tillbehör. När det inte funkar är eet oftast inte så jättesvårt att göra två varianter på rätten heller. Man kan ju cokså göra storkok så att det finns frysen att ta fram, så om det man lsgar inte är vegetariskt tar man fram en vegetarisk variant ur frysen och annara tvärtom.

  • Anonym (Sara)
    Anonym (Bll) skrev 2019-11-23 13:26:29 följande:

    Ds.

    Jag har läst att just du inte lagar / serverar fejkkött , jag menade såklart rent allmänt.

    Att det förekommer att någon serverar en ihopblandat fejkköttgryta till exempel som enda alternativ.

    Eller böngryta. Många människor kan äta lite bönor som tillbehör men inte äta böngryta som huvudrätt utan magproblem.


    Inte ens vegetarianer äter ju allt vegetariskt. Vilket kan vara lite jobbigt när man ska gå ut och äta. Förvånansvärt ofta står det bara på menyn att det finns ett vegetariskt aternativ men inte vad det är. Så då kan man inte som brukligt välja restaurang efter maten. Även vegetarianer gillar och ogillar vissa rätter och kan ha allergier.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Bll) skrev 2019-11-23 13:40:18 följande:

    Jag har inte heller påstått motsatsen utan kommenterat en specifik inlägg.

    Det är lika vanligt att icke vegetarianer tror att vegetarianer äter allt utan kött som vegetarianer tror att köttätare äter allt.


    Jag har inte påstått att du påstått motsatsen, jag utvecklade bara resonemanget vidare. Det du påpekade gäller ju både vegetarianen och köttätaren. . Oavsett om man smasas om att äta vegetariskt tillsammans eller ej så kan det ju finnas allergier mm att ta hänsyn till från båda håll. Det har ju i te riktigt med vegetarian och köttötare att göra.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Ö) skrev 2019-11-26 17:13:05 följande:

    En är allätare och en är vegetarian. Enligt vissa så är det skandal att allätaren inte "tillåts" äta kött ibland.


    Ja det vore väl illa om du tar bort citattecknen. Vad betyder de i sammanhanget?
  • Anonym (Sara)

    Jag är vegetarian och har ett barn som inte är vegetarian. Tycker inte alls att det är särskilt jobbigt att fixa mat som passar båda. Nu gillar mitt barn vegetarisk kost så ganska ofta blir det ju det förstås men nör vi gör annat ör det inte så krångligt. Dels finns det många rätter där man kan ha kött som tillbehör och när det inte går är det sällan överdrivet krångligt att göra två varianter heller. Ha två stekpannor framme och göra en vegetarisk färs i den ena och en köttfärs i den andra tex. Tar inte så mycket längre tid, tycker jag.

    Det går ju också att göra storkok och plocka fram ur frysen på vardagarna och bara koka pasta/ris/potatis eller vad man nu vill ha.

    Med lite fantasi och vilja borde det gå bra.

Svar på tråden En köttätare och en vegetarian