• Mint

    En köttätare och en vegetarian

    Jag var ihop med en köttis innan.

    Inte bara var han dålig på att laga mat, han hade dessutom barnslig smak och var kräsen som en femåring. Så när jag åt min goda vegetariska mat envisades han med falukorv och liknande. Patetiskt.

    Min nuvarande gillar mat och är inte rädd för smaker. Vi äter i princip bara vegetariskt (undantagen är skaldjur någon gång ibland) och riktigt gott varje dag eftersom vi båda är matlagningsintresserade.

  • Mint

    Tillägg: skulle aldrig falla mig in att laga dubbelt till köttisen. Om du lagar mat och käkar vego, lagar du givetvis vego även till mansbebisen. Vill han ha köttbullar eller liknande får han såklart fixa det själv.

  • Mint
    chrissepisse skrev 2019-11-25 06:00:24 följande:

    [quote=80055204][quote-nick]Mint skrev 2019-11-23 21:18:54 följande:[/quote-nick]

    Tillägg: skulle aldrig falla mig in att laga dubbelt till köttisen. Om du lagar mat och käkar vego, lagar du givetvis vego även till mansbebisen. Vill han ha köttbullar eller liknande får han såklart fixa det själv.

    [/

    Du är själv helt främmande för att kompromissa det minsta lilla men kallar andra för bebisar? Det är svårt om man har olika preferenser, men samarbetsviljan måste ju vara ömsesidig. Falukorvskillen får exempelvis det troligtvis jobbigt även med en partner som äter kött men har en bredare smak. Om den ena parten envisas med att ha ett absolut tolkningsföreträde är framtiden tillsammans troligtvis mörk.


    Jag tycker det är barnsligt att inte vilja vidga sina vyer vad gäller mat.

    Jag tycker det är en barnslig inställning att inte vilja äta vegetariskt.

    Jag tycker att det är utomordentligt barnsligt att förvänta sig att få en specialportioner önskekost lagad av den som just den dagen har matlagningsansvaret.

    Jag tycker att två vuxna människor i ett förhållande lagar normal mat som båda borde kunna gilla utan att den ena (så gott som alltid kvinnan) måste göra två portioner: en normal god portion till sig själv och en barnportion till det förvuxna barnet där hemma.

    Gör man t ex pasta med en god sås kanske den kräsne kan ta pastan, ha ketchup på och själv steka sin falukorv eller värma köttbullar istället för att förvänta sig att bli servad med specialkost. Det är en kompromiss, tycker jag!

    Tycker inte att kompromissen ska behöva innebära att det enbart serveras barnmat hemma.

    Dessutom blir det ju konstigt om en vegetarian ska förväntas stå och hantera kött. Vet t ex inte om jag skulle vilja laga mat som jag inte kunde provsmaka.

    Men visst, jag är väl färgad av mitt tidigare förhållande där jag t ex fick för mig att göra äggfria pannkakor ibland. Goda pannkakor som serverades med sylt och glass och av min före detta möttes med ett surt ?kan du inte göra vanliga pannkakor istället??. En rimligare reaktion hade ju varit att när det var hans tur att göra pannkakor, så gör han enligt sitt favoritrecept.
  • Mint
    Kverulant67 skrev 2019-11-29 00:44:27 följande:

    Trist bara att vara så begränsad i maten som ni verkar vara.....

    Aldrig wok, aldrig pastarätter eller grytor som gör sej så bra med diverse kött!

    Trodde annars att vegetariska grytor var en höjdare! Blev bjuden just på det av en vegetarisk kock för några år sedan och den var riktigt bra!


    Wok, pastarätter och grytor är ju exempel på rätter som går alldeles utmärkt att göra vegetariska! Vill man ha kött så finns utmärkta substitut nu för tiden.
Svar på tråden En köttätare och en vegetarian