• Anonym (Eh)

    En köttätare och en vegetarian

    Anonym (man) skrev 2019-11-27 16:32:12 följande:

    Enkelt äta kött då och då, att kräva att den som äter kött ska sluta med det är ju inte mycket till kompromiss?


    Fast det där funkar ju inte.

    Att ägna sig åt något som enligt en person är/känns fel blir inte samma sak som att avstå något som känns nice.

    Lite extremt exempel kanske, men tänk att du valt bort att äta bajs - då kan ju inte en kompromiss vara att jag förväntar mig att du ska börja göra det bara för att jag gör det ;)

    Däremot kanske inte jag behöver avstå själv, men jag skulle respektera att du tyckte att det luktade illa och bad mig använda andra stekpannor.

    Så kör vi här hemma, när sambon vill ha bacon tex. Jag håller mig undan tills doften försvunnit och han har en kött-skärbräda och kött-stekpanna. Han har ju inget emot att käka veg, så oftast är det veg vi båda äter (handlar nog dessutom mycket om att jag lagar 95% av all mat i hemmet). Vi tycker det funkar!
  • Anonym (Eh)
    Anonym (Hepp) skrev 2019-12-04 14:32:41 följande:

    Som allätare vill man har kött och inte bara grönsaker varje dag. Man kan äta vegetariskt men man kanske inte vill äta vegetariskt varje dag året om. Såvida inte vegetarianen är köttallergiker kan vegetarianen faktiskt äta kött men vill inte. Samma lika.


    Inte samma lika, eftersom kött är något man väljer bort. Vegetarisk kost är inte något man väljer bort, såvida man inte lever helt uteslutande på kött förstås.
  • Anonym (Eh)

    [quote=80081308][quote-nick]Anonym (Hepp) skrev 2019-12-06 07:49:02 följande:[/quote-nick]Om de inte är köttallergiker kan alla äta kött. Sedan finns det en del som väljer att inte äta kött av olika anledningar, men det är inte detsamma som att de inte kan äta kött. De vill inte äta kött. På samma sätt vill en allätare äta kött ett antal dagar i veckan. Samma lika.[/

    Addition är inte samma lika som subtraktion.

Svar på tråden En köttätare och en vegetarian