Inlägg från: Anonym (Man 58 år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man 58 år)

    Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?

    Jag har bara plöjt c:a 20 sidor av den här långa tråden men nu kliar det i fingrarna att skriva lite.

    Om man skulle koka ner det politiskt korrekta i den här tråden (och det gäller för många andra liknande trådar) så blir det:

    * Män som saknar sex i sin relation kan aldrig ha rätt. Om en man lider av brist i sin relation så är det både per definition hans fel och och dessutom har han fel i sin känsla och upplevelse av hur relationen ser ut.
    * Sex får aldrig ha mer betydelse i en relation än något annat. Vad som är viktigt i en relation definieras av kvinnan. Mannen kan ju faktiskt inte definiera detta eftersom han alltid har fel.
    * Hur mannen än försöker närma sig kvinnans sexualitet så är han på förhand dömd att göra fel. Om han fokuserar på sin egen njutning så är det fel (på den punkten är vi nog alla överens) men om han fokuserar på kvinnans njutning och orgasmer så ställer han kvävande krav på kvinnan och detta dödar hennes sexlust.
    * En kvinna kan aldrig ställas till svars för att sexlivet i en relation är dåligt. Det är alltid mannens ansvar att vara uppmärksam och följsam och följa kvinnans minsta vink. Kvinnan behöver däremot aldrig fråga sig vad mannen vill. Det är ointressant eftersom hon alltid kan vara säker på att mannen tacksamt ställer upp när kvinnan så tillåter.

    osv. ...

    Visst, raljant och draget till sin spets, men när man tar ett steg tillbaka och betraktar vad som verkligen skrivs så kan man inte frigöra sig från den här bilden.

  • Anonym (Man 58 år)
    Anonym (om kvinnan får välja) skrev 2019-12-17 02:19:55 följande:
    De jag legat med har utgett sig för att vara såna från början. Ganska omöjligt att kontrollera sådant innan. Man kan ju lätt ljuga om antal.

    Omvänt så är det så att kvinnor genom sitt handlande den första tiden utger sig för att vara någon annan ur det sexuella perspektivet. När de väl har mannen på kroken så ändras deras hållning till sex och en obalans i relationen uppstår. Då spelar det ingen som helst roll hur trevlig, ansvarstagande, arbetsam, rättvisesträvande etc. mannen är. Kvinnan vill ha mindre sex ändå.

    Det är min personliga erfarenhet. Den borde väga lika tungt som kvinnors erfarenheter som redovisas här. Fast jag kan inte lösgöra mig från misstanken att det nu kommer att komma kommentarer typ "Du tycker att du är en så jävla bra partner men har du frågat kvinnan vad hon tycker? Hon kanske inte alls har samma upplevelse". Då kan jag svara: Ja, det har jag. Jag har släpat dem till terapeuter och försökt reda ut frågan. Jag har t.o.m. fått svaret att jag är för bra. Jag tar ifrån dem deras roll i relationen, de har inte längre nån plats när jag gör allt.

    Och då kan man fråga sig: Är det kanske så att det är exakt det kvinnor gör med männen i sina relationer? De ska vara duktiga och sköta allt och det är viktigt att det sköts precis så som de anser att det ska skötas. Det finns inget utrymme för en alternativ tolkning av hur ett hem ska skötas. Om mannen då vill göra det på sitt sätt så gör han fel - och det får han höra! - och kvinnan tolkar det som att han är ovillig att delta i jobbet med hemmet. Tacka fan för att han tröttnar på att vara en del i hemarbetet då och flyr till sina kompisar, datorn etc.!


    Kanske är kvinnan t.o.m. nöjd med att kunna konstatera att mannen inte duger nånting till. Kanske inte alls medvetet utan de upprepar bara ett mönster som de sett under sin egen uppväxt. Och det kända inger trygghet. Om man kan känna att man är lika bra som ens mamma var som fick rådda hela hemmet medan pappan bara satt i nätbrynja med en öl framför Sportextra, då vet man att man har lyckats.


    Nu vet jag att det finns gott om rötägg bland män. Jag har sett många i min direkta närhet och jag tar dem inte i försvar. Tvärtom förvånas jag över att det fortfarande växer upp så många mansbebisar här i landet, detta land som ska vara det mest jämställda i världen. Men det jag vill peka på är att det inte alls behöver hjälpa att man försöker vara en bra man i sin relation, man kan hamna i problem när det gäller sexlivet ändå.


    Under alla år som jag har haft anledning att fundera på detta så har jag landat i några slutsatser:

    * Det är naturligtvis högst individuellt. Men att i livets lotteri lyckas para ihop sig med en person som det visar sig att man synkar med i alla delar i en relation är just som att vinna på ett lotteri! Man har inte särskilt stor chans.

    * Generellt har kvinnor ett mer komplicerat förhållande till sitt sexliv. Det är betingat av sådant att kvinnor har ett mycket mer komplext hormonsystem som styr deras känsloliv än män har. De är den part i en relation som tar den största risken när de väljer att ha sex. Det kan resultera i barn och det är ett livslångt åtagande. Det faktum att män rent generellt är fysiskt starkare än kvinnor gör att kvinnor tar en risk i att inlåta sig med en man. Det tror jag att alla kvinnor mer eller mindre medvetet har med i kalkylen. En rad sådana faktorer gör att kvinnor har svårare att släppa fram eller släppa lös sin sexualitet. Här finns också en inbyggd konflikt när det kommer till attraktion. Hormonerna kan tala om för kvinnan att hon ska välja en hunk. Tyvärr visar väl statistiken att en hunk generellt är mer intresserad av att tillbringa tid på gymmet och att tagga sig än att byta blöjor. Men väljer hon å andra sidan en jämställd man som är ansvarstagande och närvarande i hemmet så kanske hon inte tänder sexuellt på honom.

    * Går vi tillbaka till det ursprungliga syftet med sex så är det ju reproduktion. Eftersom en kvinna producerar ett ägg i månaden och bara är fertil några dagar så har naturen ordnat det så att mannen ständigt är fertil och ska vara redo att svar på kvinnans signaler om att nu är det dags! Prestera! En man har alltså ett överskott av sexuell energi och förmåga. Det är bara naturens lagar. Här finns från början en inbyggd obalans och det är den vi alla tar med oss in i en relation. (Om vi talar generellt och genomsnittligt. Naturligtvis finns det män med låg sexdrift och kvinnor med hög.)

    * Det är svårt att bryta mönster. Vi upprepar sånt vi själva har upplevt under vår uppväxt och det gör vi utan att vi förstår det själva. På så sätt kan en kvinna som trots allt vill uppfostra sina söner till ansvarstagande individer ändå förstöra dem genom att undermedvetet curla dem på ett sätt de aldrig skulle göra med sina döttrar, för det var så hennes mamma gjorde, och även om hon sett och identifierat många fel som hennes mamma gjorde så klarar hon ändå inte att frigöra sig från mammans mönster. Lägg ovanpå det den konservativa könsrollssyn som barnen duschas i via allt de ser på TV. En förälder som vill bryta normer har ett jättejobb!

    Jag vet inte hur det kom sig att min mamma lyckades bryta det. Kanske för att hon verkade i en tid då det drog en kvinnokampsvind över Sverige och världen (70-talet) och massmediers inflytande inte var så stort samt att vi söner inte gick på dagis, så hon hade rätt bra koll på vilka influenser vi fick. Ändå gjorde vår pappa inget hushållsarbete och därifrån fick vi ingen bra förebild. Visst, han jobbade i trädgården och snickrade osv. men han satt betydligt mer i soffan än mamma gjorde, eller vi söner gjorde, för den delen, för mamma höll oss sysselsatta med diverse hushållssysslor.


    Men har detta hjälpt mig om vi talar om att lyckas i sänghalmen? Inte mycket. Trots att jag har skött mig enligt regelboken vad det gäller att ta ansvar i det gemensamma hemmet och uppfostran och övrigt engagemang i barnen och är lyhörd i sängen och fokuserar på kvinnans njutning så har det bara fungerat fläckvis. Jag har verkligen försökt att fråga vad jag gör fel men inte fått några andra svar än att jag inte alls gör några fel, bara det att det inte passar nu. Jag gick alltid upp på nätterna när barnen vaknade. När barnen fortfarande åt från brösten om nätterna så bytte jag blöjan efteråt. Min fru kunde inte skylla på att vara utmattad för att jag inte tog mitt ansvar och hjälpte till så mycket det bara gick för att avlasta henne under de jobbigaste åren. Vi delade på föräldraledigheten, jag lämnade och hämtade oftare på dagis än hon gjorde. Jag gjorde läxor med dem, städade, lagade mat osv. Jag gjorde allt detta som kvinnor här säger att de saknar hos sina män och det är därför de inte har nån sexlust. Men min fru hade inte mer sexlust för det.


    Jag tror att väldigt mycket sitter i generna, resten är korkade saker vi har med oss  i bagaget och det är fruktansvärt svårt att bryta dessa mönster. Kvinnor har generellt lägre sexdrift än män och är mer styrda av vilken fas de är i i livet och det rår de inte för. Hormoner regerar.
    Män kan vara sexmonster hela livet som bara måste få tömma sig med viss regelbundenhet och det rår de inte för. Hormoner regerar.
    Man kan putsa på ytan med innerst inne är vi de individer vi är och vi kan inte göra nåt radikalt åt det. Det är bara svåra trauman som kan göra om en vuxen människa i grunden, inte insikter och förnuft. Den enda chansen vi har att forma en människa är via barnuppfostran, och gör vi fel då får den människan lida av det hela livet.


    Så min slutsats är att vi måste hitta rätt partner. Och det är inte lätt. Vissa har tur, vi andra har det inte. Men sluta att skylla på varandra och säga att den andre har fel eller gör fel. Det är fruktlöst. Vi har bara inte hittat rätt. Också två idioter kan trivas ihop.

  • Anonym (Man 58 år)
    New Dawn skrev 2019-12-17 16:55:55 följande:
    Vad menar du när du skriver att män som saknar sex i relationen kan aldrig ha rätt?!?. Vad menar du?

    Hur kan du ens tänka att det handlar om rätt eller fel. Om mannen saknar sex är det ju hans uppfattning. Om kvinnan tycker det är onödigt med sex, eller att sexet är dåligt, är det hennes uppfattning. Handlar inte någonstans om rätt eller fel.

    Vad menar du med att sex aldrig får ha mer betydelse än annat? Det är ju individuellt vad man tycker. Du kanske tycker att sex är viktigare än allt annat och då hade du tex inte kunnat vara min partner för om du tyckte sex var viktigare än mig som person, eller viktigare än kärlek, hade det inte funkat. Då kunde sexet kvitta för mig och dig hade jag tröttnat på. Däremot tycker jag att sex är viktigare än städning, viktigare än träning och viktigare än semesterresor. Sömn är något som ibland måste prioriteras högre än sex, för jag funkar inte annars. Der här var bara några exempel och varje person kan tycka olika och det kan också variera över tid. Om du, tex, tycker att sex är viktigare än allt annat måste du hitta någon likasinnad.

    Nej, män är inte dömda att göra fel. De kan fokusera på både sin egen njutning och på kvinnans njutning, med gott resultat, massor av sex, och utan minsta kravkänslor. Däremot är det bra att tänka på att känslor som krav och prestationsångest ofta uppstår när man har problem med sexliv och lust.

    "ställas till svars"... *Ryser lite*. Vad är det för syn på sex? Ska hon ställas till svars för varför hon inte har lust. Ska en man "ställas till svars" om han inte får ett rejält stånd?

    Nej mannen ska inte följa kvinnans minsta vink och hans ska inte heller köra över henne, precis som hon ska göra mot honom.

    Klart att kvinnor ska ta reda på vad mannen vill, men ofta vet kvinnan att mannen är missnöjd med henne (i situationer där mannen är missnöjd med sexlivet och kvinnan har låg sexlust) och då kan det problemet överskugga allt annat.
    Jag redovisade inte mina åsikter utan sammanfattade mitt intryck av vad som skrivits av andra i från, antingen i klartext eller sånt som man kan läsa mellan raderna.

    Bra att du inte känner igen dig, för då hör du inte till dem som fört fram sådana här åsikter.
  • Anonym (Man 58 år)
    New Dawn skrev 2019-12-17 17:21:05 följande:
    Jag tycker din sammanfattning är väldigt svår att förstå och jag kan inte relatera till det du skrivit för jag förstår knappt vad du menar. Om nu folk tycker att män har fel. VAD har mannen fel i? Du skriver att mannen inte kan definitiera vad som är viktigt i en relation för han anser ha fel. Vad är det han tycker som anses så fel menar du?
    Läs den här tråden igen med mitt inlägg framför dig så hoppas jag att du hittar exemplen, ser sammanhanget i det stora flödet av åsikter. De är många. Och man kan läsa i många andra trådar här på FL också, denna tråd är inte unik i det sammanhanget.
  • Anonym (Man 58 år)

    OK, ska vi testa ett cyniskt/realistiskt resonemang?

    Jag är singel igen efter två äktenskap där jag har varit både den klassiska mannen (saknat sex) och den klassiska kvinnan (skött hemmet i stort sett själv) på samma gång.

    Så nu är jag för tillfället inte i nån relation, men det är inte svårt att finna kvinnor som är intresserade, och jag har dejtat lite men inte tagit det vidare än så länge. Jag vill gärna träffa och umgås med och ha sex med en kvinna, men jag är alltså inte den typen av man som samtidigt letar efter en hushållerska, så jag behöver i fortsättningen inte flytta ihop. Jag tänker mig att jag etablerar ett förhållande med en kvinna men förblir särbo. På dejtingsidor har jag sett att det finns en inte oansenlig andel kvinnor som också vill vara särbo. Antagligen har de dålig erfarenhet av män som har flyttat in och låtit sig passas upp, så det vill de inte råka utför igen. Omvänt så vill jag inte bli en fastighetsskötare eller bilmekaniker åt en kvinna igen. Så det är en win-win.


    Då kan man träffas för att ha kul tillsammans och det kan vara allt från att gå ut och göra nåt kul till att ha sex. Risken att förhållandet förpestas av vardagstrivialiteter är mindre. Och ifall även den här kvinnan skulle falla in i den sexuella dvalan så är det relativt smärtfritt och rent praktiskt enkelt att avsluta relationen. Har man inte bott ihop så har man inte blandat ihop bohag, kanske bara tandborstar och lite kläder.


    Så kan jag dejta igen och finna en ny kvinna som iaf under en tid, kanske några år, är lite intresserad av sex. Så kan jag hålla på tills även mina hormoner säger upp sig och inte heller jag är intresserad av sex. Antingen förblir jag singel till min död eller så hittar jag nån kvinna som jag kan leva i avhållsamhet tillsammans med till livets slut.

Svar på tråden Vad beror det på att så många kvinnor gärna avstår sex?