Forum Allmänna - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Laktosintolerant?

  Tis 26 nov 2019 12:01 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Tis 26 nov 2019 12:01

  Har jag blivit laktosintolerant? Någon vecka sen så bestämde jag mig att köpa Lactolus Meda från apoteket. Min tanke var att det skulle kunna hjälpa mig att få igång mage. Har haft problem med förstoppning flera år och för det mesta blir jag inte ens nödig. Ser bara ut som gravid i sjunde månader ibland när det är som värst. Började med 30 ml och rätt som det var inom en timme så satt jag på toa. Ont, svullen mage och gaser fick man på köpet. Andra och tredje dag så hände absolut ingenting vad jag kan minnas. Gjorde en avbrott på några dagar o så tog jag 30 ml igen och då inom en timme så brakade helvetet loss. Jätte lös i mage, magknip, illamående och svullen mage. (Tog bara medicinen en gång då) idag är det 5 dagen och är inte helt bra än. Bättre iallafall än på 4 första dagar men långt ifrån bra. Det var inte riktigt så jag hade velat haft det. När jag sen läste innehållet så stod det att det innehåller jätte mycket laktos och rekommenderas inte till intoleranta. Jag har tidigare misstänkt gluten intolerans på mig på grund av min mage (ska göra en test nu) men det kanske är laktosen istället.

 • Tis 26 nov 2019 12:21 #1

  Laktulos är ju lite besvärlig faktiskt.. Jobbar på hemtjänsten och vi är alltid ganska försiktiga med Laktulos för den ger mycket magknip och gaser.

  Därmed inte sagt att du inte är laktosintolerant men det KAN också vara bara Laktulosen i sig som ställer till det:)

 • Tis 26 nov 2019 14:54 #2

  Jag fick enbart ont i magen och jättemycket gaser av Lactulos och jag är inte alls laktosintolerant. Tror inte du är det heller. Det hade visat sig förr i så fall.

 • Tis 26 nov 2019 15:31 #3

  Laktulos är tjorvig.

  Har du problem med förstoppning så köp ist typ movicol, påsar att blanda med vatten och drick. Funkar mycket bättre. Nu kan just laktulos kanske vara receptbelagt men det finns med samma verksamma ämne andra receptfria märken. 

 • Tis 26 nov 2019 17:10 #4

  Äter faktist jätte lite av mejeri produkter kom jag tänka på. Dricker inte mjölk, har aldrig gillat det och enda jag kan komma på är osten, några skivor nästan varje dag och mjölk och matgrädde i såser. (Inte varje dag) Kan ju vara därför också jag reagerade så kraftigt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll