Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Har jag gjort fel? Får ont i magen av min kollega..

    Du ska absolut ta upp med chefen att du blivit utskälld av din s.k. arbetsledare, skriken åt o allt möjligt. Det kan kanske till o med klassas som mobbning (som inte måste ske ofta eller ens flera ggr för att räknas).

  • Mortiscia80
    Anonymsju skrev 2019-11-26 19:15:34 följande:
    Oj, är det så illa?

    Alltså hon skrek inte högt så, men liksom höjde rösten och var väldigt förbannad, och upprepade flera gånger att hon är min arbetsledare. Ibland stirrar hon på en som att hon är beredd att mörda en..
    Ja man får faktiskt inte stå och skrika åt sina kollegor. Det kan nu ha varit en engångsföreteelse men det är inte alls ok. Mördande blickar är också ett hotfullt beteende som uppenbarligen gör dig illa till mods, det är inte heller ok. Skriv ner alla sådana tillfällen du kommer på, hon kommer att bli sur på dig oavsett hur lite du säger så du kan gott vara ärlig mot chefen. Om kollegan dessutom flyger i luften av dina beskrivningar så stärker det ju bara bilden av hennes okontrollerade beteende, och chefen finns ju där som back up om det skulle bli otrevligt. Stå på dig, man ska inte behöva må dåligt på jobbet och det är chefens skyldighet att se till att arbetsmiljön är bra.
  • Mortiscia80

    Och du ska absolut ta upp att du får ont i magen och alla andra fysiska symptom! Du kanske har svårt att sova om nätterna, ältar detta på fritiden osv. Allt ska fram.

  • Mortiscia80
    Anonymsju skrev 2019-11-27 09:23:32 följande:

    Tack alla för att ni engagerar er!

    Det kan ju såklart visa sig att min chef säger idag att hon är min arbetsledare. Jag hade ett möte med honom i somras innan när jag skulle börja igen efter mammaledigheten. Jag var jättenoga med att fråga exakt hur situationen ser ut nu på jobbet med arbetsfördelning osv.

    Jag har som sagt jobbat här i 8 år, med en annan kollega. Jag har mina rutiner och ett sätt att arbeta, men hade förståelse för att det kanske skett förändringar medans jag var borta, och en ny kollega kommit. Då sa han ingenting om att hon var min arbetsledare, utan att hon var ansvarig.

    Jag har en massa att säga om henne som person, men det är såklart inte relevant att ta upp med min chef. Hon har så mycket konstigt för sig. Hon har ont både här o där, är alltid HELT slut varje dag och vill ena berätta för mig hur mycket det varit och hur ont i huvudet hon har. Hon säger att hon vill att jag ska försöka komma på nåt nytt vi kan införa på jobbet, men så fort jag säger min åsikt om nåt så blir hon jätteirreterad om den inte får i linje med hennes åsikter.

    Man känner att man måste behandla henne på ett visst sätt för att hon ska tycka om en, och det är att bara hålla med henne, fråga och prata om henne, tycka synd om henne, och tydligen behandla henne som en arbetsledare.

    Det jobbiga är att hon vill ju vara chef över stället, hon vill vara den som styr upp och bestämmer. Tydligen att vi ska ta allt med henne. Men hon klagar ofta på hur mycket hon har att göra, att hon inte orkar hålla reda på allt, att det blir för mycket. Suckar högt när det kommer typ nya beställningar osv. Trots att jobbet innebär i perioder mycket större beställningar. Man vill ju gärna undvika att ta saker med henne, just av den anledningen.


    Men nu har vi ju några punkter att titta närmare på här tycker jag. För det första är det mycket möjligt att människan är din arbetsledare eftersom chefen uttryckt att det är hon som är "ansvarig". Oavsett position får människan inte bete sig på ett sätt som skrämmer övriga anställda, får dem att skämmas osv. Sedan betvivlar jag att hon kan kräva att du ska komma på nya saker för jobbet, och om du någon gång har en idé ska du ta den till chefen direkt, annars kommer hon garanterat ta cred för det själv.

    Ignorera hennes gnäll, fråga inte hur hon mår, engagera dig inte i hennes drama-beteende.
  • Mortiscia80

    Ok, men vad sa chefen då? Och vad sa du? Du lät väl inte chefen bara köpa hennes teater rakt av? Berättade du om allt skit du får från den där kollegan?

Svar på tråden Har jag gjort fel? Får ont i magen av min kollega..