Inlägg från: Anonym (Tvärtom) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvärtom)

    Hur få barn givmilda

    Jag tror cosinus är inne på helt rätt spår. Ge aldrig något till ett enskilt barn om det faktiskt inte är din mening att det ska vara just det barnets egna grej.

    Jag tror också på att vara en förebild. Var generös själv och visa respekt för barnets rätt att bestämma över sina egna saker.

    Egentligen är det väldigt lätt. Barn är människor, inte aliens. De kommer antagligen reagera rätt likt hur du själv skulle reagera. Låt säga att du är på middag hos svärföräldrarna. Din svägerska kommer in med din nya fina kappa på sig och säger att hon vill låna den när hon går ut och röker. Du säger nej för du vill inte att någon annan ska ha på sig din nya kappa och speciellt inte att den ska bli inpyrd med rök. Då säger din man att "men du, svägerskan vill bara låna den en stund, du använder den ändå inte just nu. Nej, i det här huset är vi generösa". Du tvingas låna ut kappan och när svägerskan kommer in visar det sig att hon tappat cigaretten på kappan och nu är det ett fult märke där. Du blir ledsen men din man säger "äsch det gör inget, det är sånt som händer". Blir du generös av det? Eller känner du dig respektlöst behandlad, maktlös och arg både på både man och svägerska?

Svar på tråden Hur få barn givmilda