Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?

    Ja, vi serverar vin eller öl till maten om vi har gäster. Även alkoholfria alternativ. 

  • Anonym (Anna)
    Anonym (Frun i huset) skrev 2019-12-01 14:24:03 följande:
    Precis. De flesta frågar inte utan nöjer sig med det som står på bordet. Blir också billigast så för oss.
    Vi har också haft sådana kompisar som er. Men de hade inget emot att dricka vin hemma hos oss.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Frun i huset) skrev 2019-12-02 17:01:48 följande:
    Både jag och min tycker att vin smakar gott, och om det serveras eller står framdukat, så är det klart att vi dricker ett glas eller två. Det är ju upp till er att bestämma vad det bjuds på. Jag kan ha trevligt utan alkohol också om det är så.
    Precis, vi bestämmer. Och när man då bjuder och folk tar för sig, men sedan inte bjuder tillbaka, ja då har fått sina chanser. 
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Frun i huset) skrev 2019-12-02 21:57:22 följande:
    Tycker det är så tråkigt med den där något för något mentaliteten. Typ, om jag bjuder på en middag som kostar 300 kr så förväntas du bjuda på en som kostar lika mycket. Du står för din bjudning och dina vänner för sina. Så länge ni har trevligt tillsammans så betyder väl val av dryck på bordet inte allt i världen....eller? Det kanske var dina vänner som valde bort er och inte tvärtom?
    Nu var det inte bara detta som gjorde att de uppfattades som snåla. Men självklart står man för sin egen bjudning, man lägger ribban precis så högt man vill. Men att bli bortbjuden en lördagskväll och bli bjuden på kranvatten, fast man vet att både gäster samt värdparet tycker om vin till maten, det är snålt, i mina ögon.

    Men du har rätt, vi väljer, och vi valde bort dom som vänner.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Frun i huset) skrev 2019-12-03 17:31:33 följande:
    Nu ska du inte vara näsvis. Självklart bjuder vi hem våra vänner. I vår umgängeskrets behöver vi inte dricka alkohol för att ha trevligt i varandras sällskap. Det skojas friskt ändå. Trist att så många måste ty sig till alkohol för att våga öppna upp och bjuda på sig själva.
    Fast du har själv skrivit att det är för att det är för dyrt med alkohol, samt att folk super annars. Vilket får mig att undra över vilka ni bjuder. Och att ni själva dricker hos andra, är det för att ni inte kan ha trevligt annars?

Svar på tråden Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?