• hammarhajen

    Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?

    Ja, självvklart vin eller öl. I alla fall om det är en planerad middag och på helgen. Är det mer "stanna och dela falukorven med oss" så får det bli som det blir oavsett veckodag. Oftast inte vin då, eftersom alla ska köra bil, kvällsjobba eller så senare. Men är det en middag som planerats i förväg så absolut. Mycket konstigare att vuxna människor bjuder på läsk tycker jag. 

    Som alkoholfritt vatten, alkoholfri öl eller drycker som cider eller must. Inte så sött och sockerslibbigt.

  • hammarhajen
    Panduro skrev 2019-11-30 08:52:42 följande:
    Men om både värden och gästen tycker att läsk är gott då, är det fortfarande konstigt? Jag tycker helt enkelt man bjuder på det gästen tycker om, oavsett om det är saft, mjölk eller vin.
    Javisst, man dricker det man vill. Men känns som de flesta vuxna väljerbort läsk pga sockerinnehållet och framför allt tycker att sötslisket tar över en god middag. Dricker man läsk så gör man det till en burgare på stan eller en varm dag, inte för att matcha ihop med laxfilén eller hjortsteken. Men alla är ju olika
  • hammarhajen
    BurningDiamond skrev 2019-11-30 11:50:36 följande:
    Vin innehåller ca dubbelt så många kcal som läsk eller juice, bara fyi...
    Javisst är det kalorier i vin. Men det är inte sött på samma sätt som läsk. Menade alltså att de flesta vuxna jag känner inte vill dricka sådant som smakar jättesött till mat, även om det är light-varianter. Det söta tar över maten liksom. 
  • hammarhajen
    Anonym (Frun i huset) skrev 2019-12-03 19:03:18 följande:
    Det är som sagt upp till värdparet att avgöra vad det ska bjudas på. Vin kan vara gott, men är inte en förutsättning för att ha en angenäm bjudning. Tycker det verkar som om du har lite problem med alkoholen när du hela tiden propsar på att det ska vara vin och öl på bordet till era bjudningar. Ett varningstecken!
    Snarare ett varningstecken när man måste undvika och plocka bort något som är en naturlig del av en lite festligare middag. Har man inga alkoholproblem kan man ju dricka ett glas eller två och nöja sig, precis som man kan hoppa över utan bekymmer om man kör eller jobbar jour eller något. 
Svar på tråden Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?