• Anonym (hej)

    Borde jag fråga ut en 17 åring på en fika?

    Det är en tjej på träningen som flörtar med mig. Vi har inte pratat mycket. Mest med våra ögon. Jag försöker lära känna henne. Dock svårt på träningen. korta konversationer, tränar ihop, skämtsamt och väldigt oskyldigt. Hon verkar jordnära, disciplinerad, väluppfostrad. Detta har pågått i tre veckor och nu har jag känslor för henne. Jag vill lära känna henne, jag tänker på henne hela tiden. Jag var precis på väg att fråga ut henne på en fika men då märkte jag att hon såg väldigt ung ut. Jag antog redan att hon var ung. Kanske 20+. Men detta gjorde mig rädd. Jag kollade upp henne på sociala medier och fick reda på att hon är 17. Jag ska fylla 30.
     
    Det har gått ett halvt år sedan mitt sex års långa relation tog slut. Jag söker kärleken igen. Jag har dejtat men det har bara lett till sex. Allt jag gör är att arbeta, träna och har dåligt socialt liv på grund av dataspelen på nätterna.
     
    Och nu kommer den här flickan från ingenstans. Min motivation är tillbaks, jag är gladare, jag vill tävla igen och mitt spelberoende har försvunnit på grund av denna tjejen.
     
    Varför måste hon vara 17!? Detta förstörde allt. Jag har aldrig träffat någon nära denna ålder och jag vet inte vad som har hänt mig. Jag har en liten syster och jag minns när jag blev arg när hon dejtade män som är 8 år äldre. Nu är jag den killen. För mig är detta fel! Jag har dejtat kvinnor i ett halvt år nu utan framgång och nu ger den här 17-åringen mig dom största fjärilarna. Jag är en mycket kalkylerad person så jag kommer inte göra något dumt innan jag vet vad jag gör. Så vad händer här? Är det något fel med mig? Är det ens någon ide att fråga ut henne? Vad ska jag göra?
  • Svar på tråden Borde jag fråga ut en 17 åring på en fika?
  • Anonym (Nej, nej)
    Hon är ung och har ännu inte lärt sig att män tror att man är intresserad av en relation/dejt om man är trevlig/vänlig/ler/skämtar. Du övertolkar, lämna barnet i fred.
  • Anonym (Em)

    Men gud. Nej. Att du ens ställer frågan?! Hur är det fatt?

  • Anonym (oh no)

    Oh nej! Jag har själv ungdomar hemma som är runt 17 och jag hade verkligen blivit vansinnig om jag hört att en 30-åring hade försökt bjuda ut nån av dem!

    Har du något förståndproblem efter som du ställer frågan om du kan bjuda ut? Nej!!!!! 
    Sluta tänk med k*ken och tänkt med hjärnan i stället. 
    Var glad att du mår bra men vänd den glädjen åt ett annat håll än hennes.

  • neverpreggo

    Det är inget fel att du fått känslor för en 17åring som du trodde var äldre. Såklart inte. Men det kommer inte att ge något bra att fråga ut henne. Åldersskillnaden är för stor, hon är för ung.

  • Anonym (Z)

    Just 17år innebär att hon går i skolan fortfarande, bor hemma, och knappt kommit in i vuxenlivet ännu. Hon kanske inte ens vet hur man sätter igång en tvättmaskin, ringer myndighetssamtal, ha ett sparkonto, jobb osv.

    Det mest logiska hade varit att söka sig till någon som är närmre din egen ålder. Du är kär, det kan du inte rå för. Det är en kemisk reaktion i din hjärna. Och kanske ser du och beter dig yngre än vad du är. Logisk så kan du resonera vuxet och inte agera på dina känslor. För hennes skull! Låt henne leva livet när hon är ung. Min dotter är just fyllda 18år. Hennes kompisar är ett år yngre eftersom hon gick om en klass. De kan inte mätas med en vuxen persons hjärna. De resonerar helt annorlunda. De tänker inte på morgondagen och vilka bekymmer man har i vuxenlivet. De lever här och nu. De har två år kvar av gymnasiet och vet knappt vad de vill göra ens. Läser läxor och chattar på sociala medier.

  • Anonym (Dry Martini)

    Varför ger ts mig intrycket att det är en amerikansk text mer eller mindre ordagrant översatt till svenska?

  • Anonym (Nej)

    Nej aldrig oavsett om du är man eller kvinna. Låt bli barnet!

  • Anonym (I)

    Nej. Är den ena under 20 är åldersskillnaden för stor, man är inte vuxen än då. Jag blev tillsammans med en 34åring när jag var 22, också rätt stor åldersskillnad men är båda vuxna ä

Svar på tråden Borde jag fråga ut en 17 åring på en fika?