• Anonym (B)

    Någon riktigt bra på privatekonomi?

    Du har alltså fasta utgifter på 7600 kr. Lägg sedan på några tusen för mat och ytterligare någon slant för kläder/nöje/andra omkostnader så landar du kanske runt 11 500 - 12 000. Med en lön på 36 500 före skatt har du antagligen ut någonstans runt 27 000 netto.

    Då är mellanskillnaden runt 15 000. Nu bör man alltid ha ett buffertsparande så vi säger att du lägger undan t ex 3000 kr av den summan. Kvar är då 12 000 kr du skulle kunna betala av på lånet med varje månad om du lever förhållandevist ekonomiskt. I den takten är hela lånet avbetalt på mindre än ett par år.

    Så ja, rätt uppenbart att din ekonomi klarar det. Med en lön som din borde du egentligen inte behöva ta den här typen av smålån utan kunde spara ihop till hela summan kontant om du levde snålt i ett halvår eller så.

  • Anonym (B)
    kalmarpiraten skrev 2019-12-01 16:27:20 följande:

    En avgörande fråga - vad ska du använda de lånade pengarna till? Tror inte det har upplysts om i tråden. Ska du ex använda de lånade slantarna till en bra och god aktie- eller aktiefondinvestering så säger jag bara - LET'S GO!


    Med lån till 4,8% ränta vill det sig till att det är en väldigt god investering för att det ska löna sig. De flesta slår inte index över tid och bör absolut inte låna pengar till investeringar. Ska vara om man kan använda CSN då med tanke på den exceptionellt låga räntan.
Svar på tråden Någon riktigt bra på privatekonomi?