Inlägg från: Anonym (Varit där) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varit där)

    Frun har ingen lust

    Jag tycker du är fantastisk som skriver här och försöker lösa detta. Jag känner igen mycket av det du skriver och jag tror att din fru just nu inte prioriterar sex och får hon inte inramningen, t ex närhet o uppskattning i vardagen, typ mys osv så är hon definitivt inte sugen på sex när du närmar dig.

    Dessutom så föder sex lust, men är man svältfödd på det så är lusten i dvala.

    Jag vet inte hur ni ska nå varandra. Ni pratar förmodligen på olika frekvenser och når inte varann. Att förneka att man onanerar är ju intressant.

    I mitt fall försökte jag prata med men man om vad jag saknade, han kopplade inte ihop det med mitt ointresse för sex och kanske förstod inte heller jag kopplingen. Han tog inte till sig av vad jag behövde, han tyckte sig vara perfekt och att problemet låg hos mig och att jag hade massor av problem. Han blev en egoistisk zombie med väldigt lite intresse för oss. Han pratade inte med mig om vad han saknade och behövde. Detta trots att jag vet att han älskar mig, det var hans sätt att skydda sig, det har framkommit att han har dålig självkänsla men det hade ingen av oss koll på då. Jag levde inte det liv jag ville och var i princip beredd att skilja mig, men han förstod inte och tog fortfarande inte till sig, tyckte mest jag var hysterisk och tog inte detta på allvar, trots att jag försökte prata med honom, men han bara var i sitt skal. Han hittade en massa anledningar till varför jag inte ville ha sex, t ex min ålder osv, att det inte hade något att göra med honom, och som sagt han pratade inte om det eller frågade mig om mitt ointresse osv.

    Sedan hände något som slungade in oss i en kris. En kris som nästan gjorde att vi separerade. Jag vet fortfarande inte om vi klarar detta men förutsättningarna finns. Vi är nu mycket mer öppna och ärliga, jag har fått n man som nu uttrycker sina känslor och ger uppmuntran i vardagen, gäller även mig mot honom. Vi älskar ju varandra egentligen, men efter många år tillsammans så slutade vi ta hand om varandra och vår relation. Vi har fått en djupare och mer innerlig relation. Nu ligger vi betydligt mer, flera gånger i veckan och ofta på mitt initiativ. Jag tycker att vi alltid haft bra sex, men nu är det ännu bättre.

    Jag tror aldrig vi hade nått hit utan krisen, vi hade kunnat gå på familjerådgivning, jag tror att vi hade kunnat förbättra vår relation men inte nå där vi är idag.

    Mitt råd är inte att skapa en kris :) det är väldigt jobbigt... men fortsätt prata och jag tror att det vore bra att blanda in en tredje part typ familjerådgivning för jag tror att ni kommunicerar på helt olika frekvenser. En sund parrelation borde även inkludera sex för det skapar också närhet.

  • Anonym (Varit där)

    Hur mår din fru i övrigt?

    Min man har en nästan sjuklig ådra för ordning... man kan skoja om det men jag fastnade lite för meningen du skrev om ?hela huset i ordning?.

    Ibland är det ett sätt att kontrollera och strukturera det yttre när man har kaos, dvs inte mår så bra, inombords.

    Detta fick vi fr familjerådgivningen och det kan också vara lite utlopp för passiv aggression att städa och plocka undan lite frenetiskt för att man egentligen är arg på sin partner och inte kan prata känslor osv utan undertrycker det. Ursäkta om jag psykologiserar, men jag vill gärna hjälpa när jag själv nu, på gott och ont, fått denna erfarenhet.

  • Anonym (Varit där)
    Anonym (DenFrustrerade) skrev 2019-12-03 15:02:27 följande:

    Fast det verkar handla om mycket mer än bara sex, det påverkar ju hela er relation och närhet - så jag skulle fokusera samtalet på den nivån och ta upp det bristande sexet som ett symtom på vad som är fel snarare än felet i sig. Jag tror inte hon förstår allvaret i situationen.


    Jättebra råd och inlägg från dig!

    Vill hon hellre separera än lyssna och hitta lösning? det är väl det som behöver tydliggöras. Men det kan vara jättesvårt då läget förmodligen är låst.

    Jag tror det kan vara bra med familjerådgivning för att neutralisera. Det är svårt att nå varandra när man hamnat där ni är, man pratar på olika frekvenser.
Svar på tråden Frun har ingen lust