Inlägg från: Anonym (DenFrustrerade) |Visa alla inlägg
  • Anonym (DenFrustrerade)

    Frun har ingen lust

    Jag känner delvis igen mig i din situation, även om vi aldrig hade mer en en månads sextorka ibland. Som jag ser det finns det två alternativ. Antingen älskar hon dig inte längre men vill inte erkänna det för sig själv eller dig. Eller så gör hon det men har av olika skäl tappat lusten. I vilket fall måste du konfrontera henne och ställa saken på sin spets, för det är meningslöst att stanna i ett förhållande med någon man inte älskar - det leder bara till bitterhet och olycka i längden. Men jag utgår från att hon fortfarande har känslor men bara tappat lusten. Det är ett otroligt vanligt problem, särskilt bland kvinnor i långa relationer. Vad det beror på, ja massor med saker. Kanske att hon känner sig irriterad på något - att hon får ta det största ansvaret för barnen och familjen, att hon inte får tid att vara sig själv ibland, att det finns något gammalt som ligger och gror. Irritation på sin partner är en otrolig lustdödare. Eller så är hon helt enkelt trött och sliten och sex har hamnat långt ner på listan av måsten. Efter tjugo år är ni antagligen väldigt vana vid varandra, det finns inte nya och spännande saker att upptäcka, det har blivit slentrian helt enkelt. Du har blivit som ett syskon och hon har glömt hur det var att se dig som en sexpartner. Osv. Vi utomstående kan inte avgöra vilket eller vilka av dessa orsaker som ligger bakom, bara du och din fru. Men det kräver att ni båda är villiga att anstränga er. I vårt fall var det en massa skäl som gjorde att min fru tappade lusten, antagligen en kombination av allt jag nämnt. Vår lösning var att båda förstod att sex var viktigt för att hålla relationen vid liv, så förutom att  försöka påverka konkreta saker (ge henne tid att slappna av, fördela bördorna lika, ge varandra icke-sexuell uppmärksamhet, lyssna på varandra, umgås) så bestämde vi en tid i veckan då vi är ensamma hemma att alltid försöka ha sex. Det funkar jättebra, för även om vi inte alltid har den spontana lusten så hinner man bygga upp en förväntan och genom att vi avsätter tid till att prata och umgås, ta ett glas vin och slappna av först blir det en stund bara för oss två och det brukar göra att vi kommer i stämning. Sen är det också så att många kvinnor tappar den spontana lusten efter den första förälskelsen lagt sig, men kan lätt bli upphetsade och kåta när man väl börjar ha sex - lust föder lust. Många sexologer rekommenderar just att man avsätter tid för sex precis av den orsaken. För oss har detta funkat bra, vi har hittat tillbaka till varandra, vi har börjat använda sexleksaker för att få nytändning i sexlivet och det känns som det blir bättre och bättre.

    Men för att du ska kunna komma dit måste du nog ta ett seriöst snack med din fru där du gör det klart precis hur viktigt det här är och att om ni inte gör något åt det kommer det sluta med skilsmässa. Men du måste också motstå frestelsen att "hämnas" genom att inte visa ömhet eller kramas osv, det kommer ha precis motsatt effekt. Lycka till!

  • Anonym (DenFrustrerade)
    Anonym (IngenNärhet) skrev 2019-12-03 14:51:53 följande:
    Tack för svar! Svårt att se att hon kommer att ändras eftersom hon sätter sig själv (som man ska i vissa lägen) först. Måste prata om det igen, men det är svårt då hon inte gillar att prata sex.
    Fast det verkar handla om mycket mer än bara sex, det påverkar ju hela er relation och närhet - så jag skulle fokusera samtalet på den nivån och ta upp det bristande sexet som ett symtom på vad som är fel snarare än felet i sig. Jag tror inte hon förstår allvaret i situationen.
  • Anonym (DenFrustrerade)
    Anonym (Frida) skrev 2019-12-03 16:06:23 följande:

    Tycker din fru att du är attraktiv då? Tycker du att du är attraktiv? Visst ja man hjälpas åt med vardagssysslor och prata och försöka skapa romantiskt stämning osv men om din fru inte tycker att du är attraktiv kommer inget annat spela någon roll.


    Bevisligen tyckte hon det en gång i tiden. Självklart förändras man efter tjugo år men det gäller alla. Attraktion är inte bara fysiskt, det är mentalt lika mycket och något som måste hållas igång. Att säga att man tappar sexlusten bara för att  man inte känner sig attraherad av partnern längre är ingen förklaring, bara en omskrivning av problemet. Visst kan man totalt tappa attraktionen till sin partner och tycka han eller hon är avtändande, men då beror det ju på att kärleken tagit slut. Jag skulle våga påstå att det mycket oftare är så att attraktionen försvinner långt innan kärleken dör pga av att människor i allmänhet inte är tillräckligt bra på att vårda sina relationer, och att en del tror att kärlek är detsamma som förälskelse.
Svar på tråden Frun har ingen lust