• Anonym (J)

    Hur många barn hade ni skaffat om ni hade obegränsat med pengar?

    Anonym (Julie) skrev 2019-12-02 14:45:00 följande:

    Mer pengar hade inte spelat in för mig. Man har ju bara så mycket tid på dagen och jag skulle inte vilja skaffa fler än vad jag hade tid med. 


    Typisk kommentar från någon med få eller inga barn.
  • Anonym (J)
    Anonym (A 2) skrev 2019-12-02 14:53:45 följande:

    Samma här


    Är man inte tillräcklig förälder till tex fyra barn så är man definitivt inte det till två heller.
  • Anonym (J)
    Anonym (L) skrev 2019-12-02 17:28:47 följande:

    Jag är ett av fyra barn och jag håller med om det där med att tiden ska räcka. Dygnet har bara 24 timmar.


    Och jag är ett av 6 syskon och mina föräldrar klarade det utmärkt. De var väl helt enkelt mer kompetenta än dina.
  • Anonym (J)
    Anonym (samma) skrev 2019-12-02 16:59:35 följande:

    Lika många (2), att vara förälder handlar inte bara om att ha råd, det handlar mest om att ha tid till sina barn, umgås och uppfostra dem. 


    Och det kan man inte om man har fler :D? Intressant det där hur tvåbarnsföräldrar tror sig veta hur det är att ha fler barn. Det är ju oftast inte så att man har fyra-fem i exakt samma ålder med exakt samma behov.
  • Anonym (J)

    Det är ju fel på dagens sätt att leva om man bestämt hävdar att man inte har tid att tillgodose 4-5 barns behov. Dra ner på tempot och vardagen och jag lovar att alla ni som hävdar att man inte har tid för fler barn är två märker att man visst kan ha det.

    Vore intressant att se hur mycket tid ni själva lägger på era barn. Kan tänka mig att många jobbar heltid, har barnen på förskola 5 dagar i veckan och själva väljer att lägga en massa tid på egen träning och aktiviteter?

    Klart man kan ha tid för fler barn om man lägger mindre tid på sig själv. Vi har god ekonomi och har gått ner i tid båda två. Våra barn har aldrig gått heltid på förskola eller fritids. De har alla egna aktiviteter som vi hinner skjutsa till då vi inte lägger en massa tid till den tydligen så viktiga egentiden. Vi har skaffat våra fem barn för att vi älskar att ha en stor familj och barnen är de viktigaste nu när de är små. Vår tid kommer förmodligen senare. Kan tillägga att barnen själva är väldigt förtjusta i varandra.

    Vi reser med dom, ger dom massvis med upplevelser både genom skidsemestrar och resor till andra sidan jorden. Vi är definitivt jävligt bra föräldrar till alla våra barn och det stör mig att jag stör mig på att tvåbarnföräldrar så säkert kan sitta och hävda att ingen klarar av att ge tid och uppmärksamhet till fler barn än två-tre.

    Men när jag tänkte efter trodde jag nog det själv när jag hade två barn under 3 år. Så lite man visste då.

Svar på tråden Hur många barn hade ni skaffat om ni hade obegränsat med pengar?