Inlägg från: Anonym (noll) |Visa alla inlägg
  • Anonym (noll)

    Hur många barn hade ni skaffat om ni hade obegränsat med pengar?

    Anonym (Astral) skrev 2019-12-02 15:21:06 följande:

    Pengar har aldrig vart ett problem till att börja med. Men nu så här i efterhand, ca 21 år senare, så hade jag skaffat noll ungar. Småbarnsåren var hemska och ena ungen nu är helt galen. Alldeles för mycket sorger och besvär. hade vart så mycket lättare, speciellt för min mentala hälsa, att förbli barnlös och fri. 


    Det är exakt av den anledningen jag inte vill ha barn oavsett pengar. Man kan aldrig köpa sig fri från de problem som ofta kommer med barn, som t.ex. sjukdom eller handikapp som innebär ett livslångt åtagande för föräldrarna. Jag skulle ta livet av mig om jag hade så jobbiga ungar som många på FL verkar ha.
  • Anonym (noll)
    Anonym (mami) skrev 2019-12-02 20:24:22 följande:
    Jobbar man deltid, lejer bort allt som är tråkigt och tar tid så har man ju tid för hur många barn som helst. Kanske inte 10 barn på 10 år men 5 på 20 år känns ju inte alls för mycket. I alla fall om man gillar barn.
    Men ju fler barn desto större risk att något av dem har särskilda behov eller andra problem som kräver extra stöd från föräldrarna. Det är inget som man kan leja bort hur som helst.
  • Anonym (noll)
    Anonym (mami) skrev 2019-12-03 06:21:12 följande:

    Kan man ju. För det första har vi ett socialt skyddsnät med förskola, assistenter, lvu, Försäkringskassan. Har man obegränsat med resurser så kan man också anlita sin egna personliga assistent, specialpedagog, sjukgymnast etc till barnet.


    Samhället och personal kan aldrig ersätta föräldraansvaret. Anser man det bör man inte skaffa barn överhuvudtaget.
Svar på tråden Hur många barn hade ni skaffat om ni hade obegränsat med pengar?