• Elin P

    Okej att skippa skolan en vecka?

    Men ring klassläraren och förklara som det är. Du måste resa bort på begravning och mannen måste åka bort samma vecka. Om inte barnen har jättestor frånvaro annars från skolan måste det väl gå att de får med sig läxor för den veckan som de är borta? Alternativt om man inte hinner fixa dessa läxor så får barnen försöka jobba ikapp veckorna efter (t.ex. ta hem skolarbete över helgerna). Jag tycker det är skillnad om det vore nöjesresor ni åker på men så är det ju inte. Och det här händer väl troligtvis bara en gång att det kör ihop sig så. Onödigt hårda kommentarer du får TS. Jag är generellt emot att låta barn vara hemma från skolan "i onödan" men i ert fall känns det både OK och nödvändigt.

  • Elin P
    Bananböjaren skrev 2019-12-04 16:41:40 följande:

    Begriper inte alls dessa trådar. Hur kan så många ha problem med att sjukanmäla barnen? Egna familjen går före samhället. Är ni så ängsliga för vad okända personer ska tycka om er?


    Handlar inte om ängslighet för mig heller utan att jag inte vill lära barnen att man kan lösa andra problem med att sjukskriva sig. Man kan ju inte göra så på arbetet sen. Jobbar själv som chef och tyvärr är det ju så folk gör (rätt frekvent ibland) vilket leder till att de själva i slutändan får problem med sin anställning. Är man sjuk är man sjuk. Tror många har med sig detta från barndomen att behöver man vara borta någon dag så sjukar man sig bara. Detta är absolut inte OK och inget jag vill lära mina barn.
Svar på tråden Okej att skippa skolan en vecka?