• Tecum

    Skrämmande att vistas ute i samhället!

    Det börjar redan tidigt med mesiga och ointresserade föräldrar, med skolpersonal som inte får eller vågar säga ifrån, med socialsekreterare och kuratorer som bara mesar med och skyller på samhället.
    Sen har vi fega politiker som inte vågar ge polisen de befogenheter som krävs via hårdare lagstiftning, och poliser som inte har den kompetens och det jävlar anamma som krävs. Det kommer inte att bli bättre förrän folk flyttar ut från storstäder, slutar gå ut på kvällar, sviker nöjesställen och affärer. Först när brottsligheten underminerar skatteuttaget kommer staten att reagera. Och att vi slutar se brottslingar som människor med rättigheter! De ska inte ha några rättigheter då de frivilligt valt att ställa sig vid sidan av samhället.

    Så flytta ut till landet, det är ett bra steg! 

  • Tecum
    Pope Joan II skrev 2019-12-03 18:28:26 följande:
    Jag känner inte igen den skrämmande utvecklingen och otryggheten. Det har tvärtom aldrig varit säkrare att leva än det är nu. Vi har även sluppit uppleva krig under långliga tider. 
    Du bor inte i Malmö ser jag...

    Det otäcka är den tillvänjning som sker vad gäller det grova våldet, vilt skjutande på allmän plats, sprängningar bara för att det är kul, en kvinna med barn skjuts ner på öppen gata, en15-åring mördas på en pizzeria. Och ingen grips, någonsin, och ingen förväntar sig det heller...

    Undrar om de som var i närheten vid skjutningar och sprängningar delar din syn på den ökade säkerheten?
  • Tecum
    Anonym (Klara) skrev 2019-12-03 18:08:20 följande:
    Det är inte tryggare på landet - i alla fall inte i södra Sverige. Jag har många släktingar som bor på landsbygd (någon några mil från staden) och de är betydligt otryggare hemma på sin gård/hus/tomt än jag är när jag väl är i mitt kvarter eller i mitt hus här i staden. Flera av mina släktingar har ex blivit av med verktyg, bensin och diesel av förbipasserande på nätterna och vi är bara glada att inga ännu gett sig in i själva bostadshusen för att undersöka om där finns smycken osv. (Vilket det så klart inte finns, varken pengar eller smycken har mina släktingar i bostaden).
    Du har rätt så långt, stöldligor är ett stort problem här. Men det är ändå skillnad på att smyga fram på nätterna och stjäls än att skjuta, spränga, råna och dessutom tortera offret.
  • Tecum
    Miss Skywalker skrev 2019-12-03 19:25:12 följande:
    Inte konstigt att utvecklingen är som den är när så mycket idioter tror att deras personliga erfarenheter har någon relevans..
    Precis! "Jag har inte märkt något så då är det ingen fara..."
  • Tecum

    Idag kom en intressant undersökning i Morgonekot som visade att människor, i synnerhet i Malmö, kände sig mer otrygga än för några år sedan, Surprise...
    Genast rusar en rad nyttiga idioter fram och uttalar sig precis som många här, "det är inte alls så illa", "totala brottsligheten har minskat", "det finns ingen anledning till oro" och yada yada yada. Det var INGEN som hade några tankar eller förslag på hur man skulle få människor att känna sig trygga igen. Enda lösningen var att försöka prata bort problemen.
    Och DET är debatten om brottsligheten i ett nötskal...

  • Tecum
    VillaVillerkulla skrev 2019-12-04 18:32:10 följande:
    Jag lever i en statistiskt sett mycket trygg kommun. Folk är otrygga här med. Vi har gjort massor här för att folk ska känna sig tryggare och vi pratar om det hela tiden. Men det hjälper inte. Trygghetsvandringar, mera polispatrullering etcetera etcetera, spelar liksom ingen roll när folk har _uppfattningen_ att det blivit otryggare. Så länge vissa partier och medier göds av att måla upp den bilden är vi chanslösa.
    Jag bor i en liten landsortskommun där det egentligen inte finns några större problem med brottslighet. Men för några år sedan dök det upp ett gäng som terroriserade stan, även om de mest bråkade med andra gäng. Otryggheten ökade kraftigt i alla undersökningar. Men här tog polis och myndigheter tag i saken, gängen tappade fart och ledaren jagades bort. Nu har tryggheten ökat igen, alltså har åtgärderna fungerat.

    Det är klart att om  media och politiker låter bli att nämna brott och brottslighet så kan man lura i folk att allt är bra, precis som många här tycker då de själva inte sett något. Är det en bra väg att gå tycker du?
  • Tecum
    Anonym (Mardrömsvärld) skrev 2019-12-07 00:27:28 följande:
    Skrämmande förträngning och tystnadskultur i detta land. Och nu DN som hyllar SD`s framgångar dag ut och dag in med stora rubriker, som att inte det spär på populismen ytterligare. Innan var de ju pestsmittade...nu säljer det lösnummer och klick. Kappvändarnas arméer är det farligaste, där Ulf Kristersson och EBT går i spetsen med sina mindervärdeskomplex.
    Ja det stämmer att man blundar för det ökande gängvåldet, trots att det gynnar SD. Orsaken är att våldet i samhället är det bara politiker och polis som kan göra något åt, det funkar inte att skylla på vanliga människor. Däremot funkar det utmärkt att skuldbelägga om klimatet och på så sätt smiter politiker undan ansvaret där.
Svar på tråden Skrämmande att vistas ute i samhället!