Inlägg från: Anonym (Högljudd liten klick) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Högljudd liten klick)

    Skrämmande att vistas ute i samhället!

    Anonym (Uppmärksam läsare) skrev 2019-12-04 10:41:13 följande:

    Något off topic, men efter att ha läst ett antal diskussioner här på Familjeliv, inklusive denna, där Nihka deltagit har jag funnit följande...

    Skriv något här på FL , vad som helst, och genast rycker signaturen Nihka ut och tycker precis tvärtom och gör detta med en frenesi och uthållighet som man nästan måste beundra. Men en riktig debattförstörare är hen. Det bidrar inte ett skvatt till en fruktbar diskussion att bara klubba ner andra oavsett vad de har att säga. Usel debatteknik!


    Jag tycker att det den senaste tiden har blivit mera skrämmande att vistas ute i samhället.

    Det "Uppmärksam läsare" skriver har jag också lagt märke till många gånger, och liknande bemötande upprepas gång på gång även från ett fåtal andra medlemmar.
    Att dölja, förneka och förminska problemen kan jag aldrig se som en framgångsrik väg för att lösa problem.
    Som att någon föreslog att inte se eller läsa nyheter. Menar man då att om folket inte känner till problemen, eller om folket endast får tillgång till friserade och tillrättalagda nyheter (typ som i Kina och i gamla Sovjetunionen?), så försvinner problemen av sig själva? Eller menar man att alla media ljuger om våldet och kriminaliteten, de rapporterade skjutningarna och sexbrotten finns inte därför att att det media rapporterar är bara fake news?
    Det som vissa medlemmar med uthållighet och frenesi ägnar sig åt är att tysta andra människors åsikter. Om man har "fel" åsikt så ska man tystas. Dock för mig ofattbart att dessa medlemmar så ofta verkar lyckas med att tysta åsikter här på FL. Att ideligen förstöra så många debatter, att tillåtas angripa andra personer, och att tillåtas lyckas med att tysta andra människors åsikter bidrar också till att öka otryggheten och bidrar till att det blir alltmer skrämmande att visats ute i samhället.
  • Anonym (Högljudd liten klick)
    storpappan skrev 2019-12-05 08:40:39 följande:

    Numera ligger vi i samma liga som t.ex Mexiko och liknande länder när det gäller skjutningar! 


    Så som några föreslår i tråden:
    Om du väljer att inte ta del av denna nyhet så har denna skjutning förmodligen aldrig hänt.
    Vi kan gemensamt försöka inbilla oss att detta återigen bara är fake news.

    Men hur ska vi förklara vårt ställningstagande för alla dessa människor ute i samhället som drabbas av våldet och kriminaliteten? Hur ska vi förklara för dem att det är bara deras "känsla" och att det faktiska våldet har egentligen aldrig hänt?

    Hur kan det komma sig att vi behöver fler poliser och fler fängelseplatser om våldet aldrig har hänt och om den ökade kriminaliteten inte finns utan det är bara en känsla?
Svar på tråden Skrämmande att vistas ute i samhället!