• Anders 386

    Skrämmande att vistas ute i samhället!

    Anonym (Alepheron) skrev 2019-12-05 10:26:49 följande:

    Då detta verkar vara ännu en invandringskritisk tråd förklädd som "samhällskritik" så får jag väl påminna om att majoriteten av de invandrare som kommer till vårt land är skötsamma och laglydiga.

    Att peka finger åt en hel folkgrupp specifikt och beskylla denna för samhällets alla problem är ganska "Hitler-eskt" och ingen vettig debatteknik för att närma sig en lösning på den ökade brottslighet som råder i dagsläget.


    Att majoriteten av invandrare är skötsamma och laglydiga tar inte bort problemet att det är invandringen som medfört att vi fått dom här problemen.

    Om politikerna för flera år sedan insett problemet hade dom kunnat lösa det. Men dom ville inte inse att det inte bara är att öppna gränserna - vi måste också ta hand om dom som kommer hit och få in dom i ett socialt sammanhang - skapa arbetstillfällen och ge dom en chans att lyckas i sitt nya hemland. Men politikerna har ansett att det ska lösa sig av sig själv. Otroligt naivt, och till viss del ett resultat av att man inte velat erkänna att det är ett problem ö.h.t.
  • Anders 386
    Anonym (P.A) skrev 2019-12-04 23:24:42 följande:
    Tycker det är fullt naturligt att du påverkats.

    Snart säger någon i tråden att det bara är den inbillade otryggheten som ökat, medan den verkliga otryggheten minskat.

    Samhällsutvecklingen är ett resultat av politiska beslut.
    För att förtydliga: Samhällsutvecklingen är ett resultat av brist på politiska beslut. Man har öppnat gränserna men inte tänkt vidare på effekten av det. I många år har det varit "förbjudet" att argumentera för att det kommer att bli problem. Politikerna har blundat och varit totalt handfallna och hoppats på att allt ska lösa sig automatiskt. 
Svar på tråden Skrämmande att vistas ute i samhället!