• Bjoer

    Min sambo kollar på porr

    Om någon hade bett mig välja mellan porr och henne så hade jag valt porr. Inte för att jag älskar porr utan för att jag inte vill vara med någon som är så kontrollerande. Så länge det inte går ut över sexlivet så är det inte hennes ensak vad jag gör när jag är för mig själv.

  • Bjoer
    Anonym (Sunt) skrev 2019-12-04 22:58:56 följande:
    Att hitta en icke porrtittande flickvän är nog inte så svårt... Men de flesta män kollar nog då och då. Porr är ungefär som med alkohol. Vissa klarar av att ta ett glas då och då, andra fastnar och börjar dricka jämt. Utifrån Ts beskrivning kan man misstänka att han fastnat i ett missbruk... Han försöker dölja det, han ljuger och det går ut över deras relation på ett negativt sätt.
    Att ljuga om det behöver inte alls ha med beroende och göra. Det kan lika gärna bero på att han blev dömd och utskälld för något som han anser är ok och dessutom privat.
  • Bjoer
    Anonym (Sunt) skrev 2019-12-04 23:39:33 följande:
    När du är för dig själv ja. Problemet här är ju att mannen gör det istället för att vara med sin partner, så här går det ju ut över sexlivet! Han gör det inte bara när han är för sig själv och Ts skriver att hon ofta blir avvisad. Vad tycker du man ska göra om man som kvinna blir bortprioriterad pga porrren? Bara gilla läget och acceptera?
    Fast vi vet inte kausaliteten här. Det kan vara att hon är gravid och han tycker det är jobbigt med sex då och därför istället runkar till porr.
    Anonym (Sunt) skrev 2019-12-04 23:49:20 följande:
    Visst skulle det kunna vara så. Däremot är det nästan alltid så att om det handlar om ett missbruk så ingår lögner och manipulation. Du missade kanske att Ts ofta blir avvisad också. Men visst, kan ju va att detta bara pågår under tiden hon är gravid, att mannen har svårt för sex med magen och att sedan allt går tillbaka till det mer normala. Hade ju varit lättare för Ts om mannen kunnat vara ärlig. Sen står det väl inte att han blev utskälld. Det stod att Ts blev ledsen och besviken, inte att hon skällde ut honom.
    Jo, problemet är ju att han inte vågar stå för det och istället bara försöker undvika konflikten genom att lova saker han vet att han inte kommer hålla. Jag kan förstå det till viss del när man blir konfronterad så. Man tycker det är pinsamt och jobbigt och bara lägger sig platt för att få det att försvinna, istället för att stå på sig. Men det kan ju också vara att porren går före.

    Jag tycker inte man ska dra några förhastade slutsatser här. Om TS försöker ta samtalet utan att vara fördömande så kommer det vara lättare för honom att säga vad han känner och tycker.

Svar på tråden Min sambo kollar på porr