Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970
    båtship12345 skrev 2019-12-04 18:12:40 följande:

    Jag menar tex att de vänjer sig vid att ha en summa pengar och sen snabbt reducerar den summan så dem begär pengar av mannen för att de tycker "hur ska man klara sig på 20 000 i månaden"


    Jag upprepar frågan. Hur menar du att de begär pengar av mannen? Hur går det till och i vilket sammanhang?
  • Drottningen1970
    båtship12345 skrev 2019-12-04 22:51:23 följande:

    Jag vet inte om dom ringer eller SMS:ar mannen faktiskt, sammanhanget har jag redan förklarat


    Fast du påstår att de BEGÄR pengar av mannen efter separation, men kan inte ge något exempel på hur detta sker och i vilket sammanhang. Du resonerar omkring att det kan bli en chock för kvinnor med låg lön att leva under mer sparsmakade förhållanden efter en separation och så kan det ju vara. Men varför du tror att samma kvinnor begär pengar av mannen de separerat ifrån kan du inte förklara.

    Jag har då aldrig hört talas om det, så jag vill fortfarande veta på vilka grunder du gör detta påstående?
  • Drottningen1970
    båtship12345 skrev 2019-12-05 10:36:57 följande:

    nej jag har inget exempel eftersom jag inte har gått in med något jävla frågeformulär och radar upp en massa punkter som min mamma ska svara på. Jag har inga jävla skärmdumpar på sms där kvinnan begär pengar av mannen eftersom jag litar på vad min mamma säger, jag undrar, och svara på frågan

    -->VARFÖR GÖR DEM DET<--


    Din mamma har av oklar anledning gett dig felaktig information.
  • Drottningen1970
    Anonym (Våld) skrev 2019-12-05 13:59:24 följande:

    Jobbar din mamma möjligtvis med kvinnor som blivit utsatta för våld av sin partner? I dessa relationer är det ofta så att kvinnan inte får tjäna mer än sin man, om hon ens får arbeta alls. Många som utövar våld mot sin partner (oftast en man) ser ju till att partnern (oftast en kvinna) är beroende av våldsutövaren både psykiskt och ekonomiskt. Så då är det inte så konstigt att den utsatta (kvinnan i de fall du tar upp) har dåligt med pengar efter separationen.


    Känns väldigt långsökt att en kvinna som arbetar med våldsutsatta skulle påstå att dessa kvinnor efter separation kräver mannen på pengar.

    Hela tråden utgår ju ifrån TS (eller hans mamma) helt felaktiga påstående att kvinnor som tjänar dåligt efter separation begär att exet ska ge dom pengar. Å
  • Drottningen1970
    Disa35 skrev 2019-12-05 14:42:55 följande:

    Källa på att påståendet är felaktigt?

    Dessutom handlar TS ursprungsfråga om varför VISSA kvinnor tror att det räcker att hitta en förmögen karl för att klara sig här i livet. 


    Nej. TS ursprungliga fråga var varför kvinnor begär pengar från mannen efter separation. För det hade han hört av sin mamma.
  • Drottningen1970
    Disa35 skrev 2019-12-05 19:07:34 följande:

    Undrar fortfarande vad som gör påståendet felaktigt - hur vet du att TS påstående är fel?

    Det står också lite längre ner att TS "har fått känslan av", då talar vi om en personlig uppfattning och då blir jag ännu mer nyfiken på hur det kan vara fel


    Nej TS hävdade bestämt ATT det var så att frånskilda kvinnor begär pengar från sitt ex genom att möjligtvis ringa eller SMSa. Hans källa var hans mor som visste det och var trovärdig för att hon hade 4 års utbildning. Vore det inte rimligare att du efterfrågade vilken källa (utöver mor) som han kunde hänvisa sitt kategoriska påstående till? Det var nämligen det jag gjorde när han blev arg på mig och hänvisade ilsket till att hans mamma minsann sagt. Jag tänker att det är den som slänger ur sig ett påstående och hävdar att det är alldeles sant som måste redovisa var han fått sin fakta ifrån, inte jag.

    TS har förövrigt ändrar sin trådstart.
  • Drottningen1970
    båtship12345 skrev 2019-12-05 19:21:29 följande:

    Disa35 verkar förstå frågan, plus du är ju förfan bara jobbig och kommer in tråden med taggarna utåt så fäll in taggarna och stick härifrån bara.


    Du uppfattar det som att vara taggig för att jag ifrågasätter dina påståenden. Ja det kan säkert vara jobbigt för dig, men det får du nog ta när du skriver inlägg i ett debattforum. Och nåt mandat att säga åt mig att sticka har du helt enkelt inte.
  • Drottningen1970
    Disa35 skrev 2019-12-05 20:35:08 följande:

    Och? Det är väl bara bra om man skriver om en otydlig tråd. Då minskar ju risken för missförstånd.

    Förresten bryr jag mig inte ett dugg om huruvida påståendet är sant eller inte, jag tycker det är intressant att spekulera runt och försöka förklara fenomenet - det var ju det hela frågan gick ut på, vad man tycker om att plötsligt fattiga kvinnor kräver pengar av ex.

    Om allting prompt ska vara sant, då kan man ju inte diskutera handlingen i de flesta filmer heller


    Jag tycker nog att det är väldigt relevant om man ställer en viss fråga i sin trådstart och då får inlägg enligt just den frågan. Om man sedan väljer att TOTALT göra om frågan så att den inte ens är i närheten av att likna ursprungsfrågan så blir det ju otroligt missvisande eftersom de som svarat innan ändringen framstår som icke läskunniga.

    För mig blir det väldigt konstigt att diskutera ett påstått samhällsfenomen med utgångsläget att det kanske är ren fiktion.

    Som att jag skulle starta en tråd med frågeställningen Vad ska vi göra med alla bebisar som snusar?

    Givetvis skulle jag då först få svara på vad jag grundade min frågeställning på.

    Sen skulle jag då kunna gå in och ?klargöra? att jag egentligen menade vad vi ska göra med alla bebisar som utsätta för passiv rökning och samtidigt idiotförklara de som ifrågasatt varifrån jag fått min information om alla snusande bebisar....

    Well....
Svar på tråden Kvinnor som förlitar sig på mannen