• Disa35

    Lyssnar era män??

    Rebecca1987 skrev 2019-12-04 19:52:11 följande:

    Min man handlar det jag skriver på en lista. Hittar han inte eller om det är slut så ringer han hem och pratar om det. Han äter aldrig upp mitt egna godis. Vill han smaka något så frågar han. Han vet vad jag gillar i godis väg. Och han tycker att det är jobbigt om han inte handlar rätt.


    Det gör min också, ringer hem från affären och säger så skonsamt som möjligt att det och det är slut (skonsamt för att vi bor i utlandet, jag oftast vill ha något väldigt specifikt och det är detta som är slut).
    Hemma hos oss får man upprepa samma sak ett antal gånger, lugnt och tålmodigt, och till sist brukar det sjunka in.


    Tyvärr verkar TS gubbe vara av en annan kaliber....

  • Disa35
    Anonym (X) skrev 2019-12-04 19:28:09 följande:

    Vad gör jag för fel?

    Jag försöker vara tydlig, skriva upp eller visa min man vilka märken på mat, prylar och hygienartiklar som jag använder.

    Vi kan handla tillsammans och så köper vi tex fredagsmys. Innan fredagen kommer så har han ätit upp det som jag har valt till mig själv, men tyckt att han har varit duktig som ersatt det med någon annan likvärdig produkt så jag inte ska vara utan på fredagsmyset. Jag blir sur och irriterad. Det är stor skillnad på låt säga OLW:s sourcream jämfört med LIDL:s egna chips tex. Eller så handlar han nån annan ersättningsvara som är totalt oätlig. Eftersom jag blir irriterad över detta så tycker han att jag är tramsig och nere på dagisnivå. Men när man förklarat och visat för hundrade gången så blir man till sist förbannad. Hur svårt kan det vara?

    Jag känner mig som världens otacksammaste när det från början inte ens hade behövt hända. Och jag vill inte behöva gömma sakerna eller kontrollera efter jobb ifall det jag köpt är borta eller inte. Så roligt är det inte att gå till affären och handla nytt.

    Ofta köper han kattmat som han vet att katten inte ens tittar på, och så får det bara kastas till sist för ingen annan vill ha det.

    Fan!!!!


    Är han dålig på att lyssna generellt, eller gäller det bara handlande?
  • Disa35
    Anonym (Louise) skrev 2019-12-04 20:07:04 följande:

    Äter han upp ditt fredagsmys så får han vackert gå och köpa exakt det som han åt upp. Det är ju självklart. Är det någon som är tramsig så är det han som sitter och äter upp ditt godis/dina snacks för att sedan klaga på dig för att du blir upprörd!? Eehh...

    Han gör såhär för att han kan. För att han kommer undan med det.

    Annars får du börja göra likadant mot honom, då blir det annat ljud i skällan det kan jag lova.

    Låt säga att han älskar saltlakrits, då köper du sötlakrits som ersättning och suckar ljudligt när han säger att det inte är samma. Han älskar chokladglass, då köper du vaniljglass med krossad choklad i. Du "råkar" slänga hans portionssnus. Köp lössnus i ersättning, ryck på axlarna och säg bara Vaddå det är väl samma!?


    Haha, håller med dig, var inne på samma tanke - låt honom smaka sin egen medicin.
    Alternativt, i affären, när det ska handlas till fredagsmyset lägger TS ingenting i korgen. Förr eller senare kommer frågan om varför. Varpå TS svarar högt och ljudligt: Jag handlar till mig själv från och med nu, eftersom mina saker alltid är uppätna lagom till myset!
    Det kan också ha effekt {#emotions_dlg.djavulsk}
  • Disa35
    Anonym (X) skrev 2019-12-04 20:41:07 följande:
    Det är nog bara detta om jag ska vara ärlig. Visst finns det annat också men inget som är frekvent. Han sitter mycket med mobilen och då är det svårt att få respons. Men jag är likadan... så det kan jag inte klandra honom för. Vi är nog alla så mer eller mindre.
    OK, det gör det lite lättare.
    Tycker också du ska prova den där appen som någon annan tipsade om, den kanske tom har någon påminnelsefunktion, alltså att den plingar till och säger t ex "Dijonsenap".
    Och om han är klistrad vid mobilen kan ju en app vara perfekt Glad
  • Disa35
    Andreaaaa skrev 2019-12-05 10:53:44 följande:

    Jag fattar att du blir irriterad för du upplever det som att han inte bryr sig om dig när han har en så slapp attityd. Men jag tänker att det KAN vara så att han bara inte är så detaljorienterad och på riktigt glömmer/missar vad du tex vill ha för märke. Och när du blir arg så går han i försvarsläge och slår ifrån sig allt, skäms kanske lite. I så fall hjälper det kanske med "hjälpmedel" som Wunderlist eller dylikt.

    Det är en jättesvår situation det där, när man hela tiden hamnar i diskussioner kring vad som är en skitsak och vad som är ett tecken på brist av respekt/omsorg. Och det känns lite typiskt att män har lättare att rycka på axlarna och inte se att vi upplever deras beteende som en del av ett mönster. 

    Jag tänker att man får mötas halvvägs. Du får typ säga att "tyck att jag är knäpp då, men när det gäller de här 5 sakerna så är det viktigt för mig att det bli helt rätt", och så får han se till att lära sig dem, och när det gäller övrigt får du lära dig att acceptera att det kommer bli fel ibland, men att det med största sannolikhet har ganska lite att göra med din mans känslor eller engagemang. Förhoppningsvis är han bra på att visa engagemang och omtanke på andra sätt (?)


    Tror du är inne på något där, och det kan vara så att chipsmärke inte är någon big deal för honom. Tycker själv att det är så med en hel del karlar, det är axelryckning och "Vadå, det är ju bara senap/tvättmedel/propplösare".

    Men försök påstå att Sverige spelade bronsmatch mot Italien i VM-94, eller att Volvo och Fiat är samma sak, så ska du få se på grejer Glad

    Olika syn på vad som är viktigt här i livet, mao.

    Fast givetvis tycker jag att TS gubbe får rycka upp sig och ta till sig vad hon säger och vill ändå - handlar om respekt
  • Disa35

    Okej, det här är lite OT, jag vet, men i alla fall:

    Bad igår mannen att köpa med liten ask sushi till mig som jag kunde ha till lunch idag.
    Börjar bli lite småhungrig och gick därför till kylen. Letade noga överallt; ingen sushi.
    Messade mannen: "Var är min sushi?"
    Fick svar: "Oj...glömde, förlåt. Men jag är i närheten och jag måste hem en sväng. Du har sushi inom 5 min."
    Samme man kom dock ihåg inlagd sill igår, som han ställde på köksbordet och när jag undrade varför sa han "Jag trodde att du ville ha den med en gång".

    Vet att TS problem är ett annat och att detta är OT, men jag ville så gärna dela med mig Glad

  • Disa35
    Anonym (FN) skrev 2019-12-05 12:59:05 följande:
    SkrattandeSkrattande

    Jag ska börja med det här.
    Gör det, reaktionen kan bli obetalbar Glad

    Upptäckte det när min pappa fnös om att jag mindes konstiga saker (sa att en tv-hallåas toptryck såg ut som Stalltrollet).
    Svarade menande att "Visst spelade Sverige bronsmatchen -94 mot Italien?"
    Kom en låååång utläggning om rätt land, alla andra länder, målvakter, straffar, minuter, vem som hade sparkat vad, osv.
  • Disa35
    Håkan på Öland skrev 2019-12-08 09:23:52 följande:

    Om det nu är så viktig sak för dig, vilket det bevisligen verkar vara, varför inte stäng av alla radio, TV, musikspelare och mobiltelefoner och sätt er och diskutera det hela!??

    Jag tror du har större framgång att diskutera det med din partner än att diskutera det på detta forumet med främmande som ändå aldrig kommer att äta upp DINA chips och köpa andra äckliga sorter som förblir oätna och hamna i soporna.


    Ibland behöver man få lätta på trycket, t ex genom att gnälla på internetforum, vilket faktiskt är en bra idé - man mår oftast bättre av att få ur sig lite ånga.
    Det behöver inte betyda att man förväntar sig att problemet ska lösas.

    Men att sätta sig ner och kommunicera med karln verkar vara en bra idé - det är ju trots allt genom kommunikation man vanligen löser saker och ting.
Svar på tråden Lyssnar era män??