Inlägg från: Anonym (Anonym 666) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym 666)

    Min man vägrar kostförändring för barnen.

    Jag skiter högaktningsfullt i vad du eller mannen "tycker", vad säger läkaren? För övrigt har mannen faktiskt rätt, det finns ingen anledning att skära ner på ett växande barns viktiga kost för något man läst eller tyckt funkat för en själv. Er son behöver äta näringsriktig kost och att undanhålla det är faktiskt barnmisshandel.

  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (En lek) skrev 2019-12-05 21:40:50 följande:
    Fast man kan äta näringsrik mat och ändå dra ner på mjöl och mjölkprodukter. Det är inte så att de ska sluta äta allting. Om mamman upplever att hennes besvär blir bättre så kan man ge der ett försök.
    Finns det inga vetenskapliga belägg så ska man låta bli!
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (TS) skrev 2019-12-05 21:46:08 följande:

    [quote=80080802][quote-nick]Anonym (Anonym 666) skrev 2019-12-05 21:37:50 följande:[/quote-nick]Jag skiter högaktningsfullt i vad du eller mannen "tycker", vad säger läkaren? För övrigt har mannen faktiskt rätt, det finns ingen anledning att skära ner på ett växande barns viktiga kost för något man läst eller tyckt funkat för en själv. Er son behöver äta näringsriktig kost och att undanhålla det är faktiskt barnmisshandel.[/

    Det är lite lustigt att du tycker att man ska skita i hel och hållet vad ens intuition och hjärta säger. Och bara lyssna blint på en läkare. En läkare har inte alla svar.

    Läkaren säger att han kan ge mildrande behandling men kan inte behandla själva orsaken. Medicinvärlden har inte kommit så långt i forskningen.


    Hahaha ojojoj tack för den där, jag behövde skratta gott :D Självklart ska man lyssna på läkare, de har tusentals fler svar än vad du o din man har iaf. Eller någon av er kanske har studerat den mänskliga kroppens alla mysterier i en massa år? Nej? Kanske inte det nä.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (TS) skrev 2019-12-05 22:05:19 följande:
    Drar själv på smilbanden åt din text. Jag tror de flesta människor skulle må bättre och förstå mer av oss själva och omvärlden av att lära sig att lyssna inåt. Våra kroppar är otroligt intelligenta och kapabla. Och läkarvården har inte alla svar, det är viktigt att förstå. Självklart har man kommit långt, men det är relativt eftersom vi inte vet hur stora mörkertalen eftersom vi hela tiden får nya sjukdomar.
    Ja jisses... Det låter knappast som ni behöver konsultera varken läkare eller andra kunniga eftersom ni själva är så bra på att lyssna inåt :) Vilken otur för alla utbildade människor som faktiskt vet vad de pratar om, snacka om att ha slösat bort ungefär ett decennium på att bli legitimerad läkare om man bara kan sitta och fundera ut själv vad som är bäst! Såg att du också pratade om att läkare tydligen inte kan det här med kosthållning (ja, det är så man skakar på huvudet igen tyvärr) men kost är faktiskt en stor del av många sjukdomar och om läkaren hade trott det vara möjligt att bli bättre på något sätt så hade de redan rekommenderat att minska gluten och mjölk. Du verkar blanda ihop skilda fakta, bara för att folk inte vet exakt varenda millimeter av kroppens alla vinklar och vrår betyder inte att den kunskap som finns är värdelös. Det är som att säga att man avvaktar det där med om jorden är platt eller inte, för vi har ju inte utforskat hela universum än så nästan vad som helst kan vara sant.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (TS) skrev 2019-12-05 23:06:51 följande:
    Jag vet inte varför du gärna vill missuppfatta mig, det verkar onekligen som jag trampar på en öm tå. Har aldrig sagt att vi inte ska konsultera läkare, har aldrig sagt att den information som finns är värdelös. Sjukvården är full av kompetenta goda människor som vill göra skillnad till det bättre. Men de är inte helgon för det. Eller sitter på alla facit. Pröva att vara lite ödmjuk inför det vi ännu inte känner till, så kanske du slipper bli upprörd av att någon vill testa sig fram med havre istället för mjöl, och mandelmölk istället för komjölk för att hjälpa sin son.
    Du säger ju emot dig själv. Du vill ju begränsa er sons kost, trots att läkare inte rekommenderat det och trots att det inte finns vetenskapliga belägg för det. Sådana dumma tilltag behöver jag verkligen inte vara ödmjuk inför. Snart säger du väl att ni ska låta bli att vaccinera också. Det ligger liksom i samma fålla. Eller varför inte pröva homeopati, eller blodiglar? Låt pojken äta solrosfrön som legat i månljuset en vecka, det har jag läst gör susen för EBV!
Svar på tråden Min man vägrar kostförändring för barnen.