• Anonym (S)

    pappa försover sig vid hämtning på dagis - hur gör jag med skolbussen till hösten?

    Anonym (K) skrev 2019-12-06 21:50:00 följande:

    Spontant så låter det ju som om ni behöver eliminera stuationen där pappan ansvarar för barnets säkra hemkomst efter ett nattpass.

    1. Pappan byter arbetstider/går ner i tid så att han är hemma eller vaken när barnet ska hämtas.

    2. Du byter arbetstider/går ner i tid så att du kan ansvara för barnets hämtning.

    3. Barnet får gå på fritids tills han vaknar/du slutar.

    Att lämna en 6-åring ensam i stan är inte ett alternativ. Om pappan inte kan litas på så chansar man inte.


    Så tänker jag också.
  • Anonym (S)
    Anonym (Annie) skrev 2019-12-07 00:28:51 följande:

    TS, vet du med säkerhet att fritids bara skickar iväg barnen på bussen utan någon medföljande personal som ser till att barnen hämtas vid hållplatsen?

    Vi bor inne i Stockholm och på våra barns fritids släppte de inte iväg de yngsta barnen utan att någon hämtade dem (de äldsta kunde få gå hem själva om de hade skriftligt godkännande för det av målsman). När de ett år var utlokaliserade pga ombyggnation åkte fritidspedagoger med skolbussen (om vi hämtade andra tider än busstiden fick vi åka till den tillfälliga skolan/fritidshemmet), vi föräldrar mötte upp och de bockade av på en lista när alla barn blev hämtade.

    Det låter väldigt märkligt att skolan skulle ha så dålig tillsyn över förskoleklassbarnen som du beskriver.


    Tycker också att det låter märkligt att de bara skulle släppa barnen om det handlar om tillfällig skolskjuts på grund av skolrenovation.
  • Anonym (S)

    Nu har jag läst hela tråden.

    Det verkar ju som att pappan är i behov av något stöd. Kan han slutföra sin utredning och få en aspergerdiagnos? I så fall kan han ha rätt till boendestöd via LSS, någon som kan komma hem och hjälpa honom att ta sig iväg och hjälpa hinom med att lägga upp rutiner på ett sätt som passar honom. Omnu svårigheten beror på detta.

    Om ni inte hittar någon gemensam lösnjng får du väl lösa detta som om du vore ensamstående förälder. Skriva barnet hos dig och ha barnet på fritids enligt dina tider.

Svar på tråden pappa försover sig vid hämtning på dagis - hur gör jag med skolbussen till hösten?