Inlägg från: Lainie Kennedy |Visa alla inlägg
  • Lainie Kennedy

    Kan man tvinga bort katten?

    Anonym (Ada) skrev 2019-12-07 19:43:33 följande:

    Gifta och har barn. Den ena av de vuxna har blivit allergisk mot familjens katt, men den andra vägrar att skiljas ifrån den, vad gör man? Den allergiska vill inte ta allergitabletter. Vad händer om katten ges bort/säljs utan den andras tillåtelse?


    Om min make tyckte att katten var viktigare än min hälsa skulle jag flytta och låta dem leva ihop utan mig.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (Io) skrev 2019-12-09 14:01:34 följande:

    Husdjuret är fortfarande en familjemedlem och har den vart med länge och om man älskade den så hade det inte vart så lätt att bara göra sig av med den. I detta fall är det en vuxen person som blivit allergisk mot katten.

    Ser man katten som familjemedlem så vill man ju ha kvar katten även om man blivit allergisk.


    Beroende på graden av allergi är det inte säkert att det är så mycket fråga om vilja. Valet kan stå mellan att vara konstant sjuk eller att en familjemedlem flyttar. Om katten är lika viktig som en av föräldrarna är ju valet enkelt. Katten tar hand om halva hushållet, barn och räkningar och jag flyttar.
  • Lainie Kennedy
    Anonym (Ö) skrev 2019-12-09 16:45:39 följande:

    Kattens hälsa då?


    Tänker du att katten skadas av att flytta?
  • Lainie Kennedy
    Anonym (Jj) skrev 2019-12-09 22:00:44 följande:

    Skönt för dig att det fungerar. Vilken allergitablett är det?

    Om du hade haft en kraftigare allergi, vad hade du gjort då? Hade det varit OK för dig att gå omkring och känna dig sjuk hela tiden, inte orka träna och jobba ordentligt osv? Hade det varit en OK uppoffring för dig? Eller tycker du det bör vara den som har besvären som måste få avgöra hur mycket man står ut med.

    Och jag förstår verkligen inte att någon kan välja en familjemedlem som är ett djur framför en familjemedlem som är ens barn eller den man gifte sig med och skaffade barn med!? Gör man det måste man ha riktigt dålig relation till sina barn och/eller sin make/maka... då kanske det ändå är slut på de relationerna... 


    Du har nog svarat på fel inlägg?

    Men nej, det hade inte varit en ok uppoffring. Jag hade flyttat.
Svar på tråden Kan man tvinga bort katten?