Inlägg från: Anonym (Ni är inte kloka!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ni är inte kloka!)

    Kan man tvinga bort katten?

    De som uttalar sig i den här tråden om att det bara är att ta allergitabletter, ni är ju inte riktigt kloka. Man kan ju inte prioritera ett djur framför en närstående människas välmående (om man inte är extremt egoistisk då). Katten ska bort, så är det bara. Men självklart kan man inte göra sig av med den utan att vara överens. Här behöver allergikern sätta sig ner och förklara problemet för egoisten och hoppas att denne kan förstå. Allergitabletter tar aldrig bort alla symtom utan lindrar dem bara. Dessutom är det skadligt på sikt att fortsätta att utsätta sig för det man är allergisk mot.

  • Anonym (Ni är inte kloka!)
    Anonym (Klo) skrev 2019-12-09 19:21:44 följande:

    Det beror ju på omständigheterna. Alla av oss ser det inte som ett husdjur ?bara?. Ni som inte upplevt det har nog svårt att förstå och vi andra kanske låter helt från vettet. De band man kan ha till de små liv man tagit sig an kan bli otroligt starka. Jag är gravid i nionde månaden nu, och skulle jag ställas inför att tvingas välja mellan bebis och mina katter skulle jag i nuläget välja mina katter. Så stark är min relation till dem, de är tamigfasen min själ.


    När du fått ditt barn, kommer du förstå den milsvida skillnaden mellan att älska en katt och att älska ett barn. Om fem år, sätt dig in i tanken att du förlorar din katt och sedan att du förlorar ditt barn. Tanken på att förlora sitt barn får de flesta föräldrar att känna att livet är meningslöst att leva efter det. Tror att få känner detsamma över en katt, även om man älskar den.
  • Anonym (Ni är inte kloka!)
    Anonym (V) skrev 2019-12-09 09:48:07 följande:

    Om jag blev allergisk skulle det vara mer skadligt för mig att göra mig av med min kisse. Hade stått ut fysiskt eftersom det psykiska varit värre.


    Mmm säkert ... du vet uppenbarligen inte alls hur det är att vara riktigt allergisk mot pälsdjur.

    Förstår dock att det är svårt att göra sig av med ett älskat husdjur.
Svar på tråden Kan man tvinga bort katten?