Inlägg från: Anonym (Sheryl) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sheryl)

    Hund anmäld till länsstyrelsen

    Hej!

    Vänder mig till er som har erfarenhet eller jobbar med dessa frågor. (Vill tillägga att jag inte äger hund själv eller var med vid tillfället).
    Vad händer om en stor hund biter ihjäl en annan mindre hund? Det sker på en allmän parkering och inte inne på någons privata tomt. Den stora hunden är nu anmäld till länsstyrelsen, men vad händer sedan och hur lång tid tar det innan beslut/besked kommer?  Polis var ej inblandad och hunden har ej gjort något liknande tidigare och aldrig varit aggressiv mot människor såvitt jag vet. Vad kan det bli för olika beslutsalternativ från länsstyrelsen?
     

  • Svar på tråden Hund anmäld till länsstyrelsen
  • Anonym (Sheryl)
    Anonym (-) skrev 2019-12-08 10:23:12 följande:

    Hunden kommer antagligen avlivas, eller alternativt görs det en utredning på hunden, kollar beteende, lynne och annat, kan bli så att hunden måste ha munkavel när den är bland människor och andra djur.


    Hur lång tar det innan beslut kommer? (Händelsen inträffade i maj så det är därför jag undrar. Hundägaren fick inkomma med utlåtande i somras och sedan har inget hörts från någon).
  • Anonym (Sheryl)
    Dexter dot com skrev 2019-12-08 15:48:28 följande:
    Ägaren får ringa till LS och höra. Jag förutsätter att hunden numera har munkorg och alltid går kopplad.
    Ägaren vill som sagt att inget "ska hända" och skulle aldrig göra något sådant (ringa till länsstyrelsen, ägaren "stoppar huvudet i sanden" och låtsas som om det inte har hänt=. Tror hunden har munkorg "ibland" men långt ifrån alltid. Det jag undrar över mest är varför det tar sådan tid. Är det normal handläggningstid? Över ett halvår? (Ägaren är en bekants bekant).
  • Anonym (Sheryl)
    Anonym (Hundens ansvar?) skrev 2019-12-09 13:32:36 följande:

    Är det ens möjligt anmäla en hund till Länsstyrelsen eller till någon myndighet?
    Det måste väl ändå vara ägaren/föraren som ansvarar för sin hund och som därmed kan bli anmäld för något?


    Det är ägaren som är anmäld (antar jag för bristande tillsyn eller något liknande). Jag skrev hund för att ordet "hund" skulle komma med i rubriken så rätt läsare skulle hitta tråden.
Svar på tråden Hund anmäld till länsstyrelsen