Inlägg från: myownworstenemy |Visa alla inlägg
  • myownworstenemy

    BIM januari

    Där kom mensen och jag hoppar över hit. Hoppas på ett plus i januari!

    1/1 - EllaLo

    2/1 - juliaslife

    3/1 - Planerarbarn19

    4/1 - boshab, Fnissnet

    5/1- saran92

    7/1- scrootie, Hoppas96

    8/1 - SofiaSamuelson89

    9/1- Barbrastreisand

    10/1 - Nataliaaa91

    12/1 - Mevi1315

    14/1 - Önskarbebis2020, Etaj

    16/1 - JeSuisMoi

    17/1 - Planerarsyskon2020

    19/1 - LittleBiscuit2020, myownworstenemy

    25/1 - Nicciz

  • myownworstenemy
    Mammaresan skrev 2020-01-01 17:07:10 följande:

    Tassar försiktigt in här.. förra månaden trodde jag att jag kanske kunnat bli gravid (med en liten hoppsan) men så var inte fallet. Det drog igång mycket känslor och nu tror jag att vi börjar försöka trots att så inte var planen från start. Känns superläskigt och samtidigt oerhört fint. Vi har 3 barn redan så svårt att inte känna "Vad f*n håller jag/vi på med!?". Vi har full rulle hela dagarna ändå. Haha..! Men kan inte hjälpa den oväntade känslan som krupit sig tillbaka.

    Inte säker hur enkelt det kommer att bli att bli gravid dock. Min kropp har blivit knasig den senaste tiden och med åren. Har en del övervikt sedan senaste graviditeten så är lite orolig att det påverkar min mens/ägglossning en del. Men vi börjar så sakta så får vi se hur det går. <3 Jag tänkte försöka jobba sakta men säkert med vikten under tiden genom framförallt träning/hälsosam mat.

    Finns det några fler här med övervikt/fetma? Hur tänker ni kring allt? Tycker det känns betyngande att tänka på detta i samband med en framtida graviditet och i att försöka bli gravid. Annars tycker jag det spelar mindre roll med BMI och större roll med livsstilen i sig.


    Så spännande med ett fjärde barn! Själv försöker jag skaffa ett syskon till mitt första barn som föddes 2016.

    Jag är överviktig och börjar tro att det är därför det tar så lång tid att bli gravid den här gången. Förra gången vägde jag knappt 10 kilo mindre, hade precis gått ner knappt 5 kilo och slutade tillfälligt med socker (kanske var det även vitt mjöl och mjölk en period). Då blev jag gravid på första försöket. Hösten 2018 försökte jag bli gravid igen och körde sockerfritt även då. Ingen graviditet. Försökte i runt ett halvår innan vi tog en paus för att det blev lite dålig timing annars (nu ångrar jag det!). Började försöka i september igen men fortfarande inget plus. Jag tror att det är en kombination av vikten, sömnbrist, stress och min ålder (fyller 34 snart) som gör det svårare att bli gravid så jag ska försöka jobba på det som är möjligt. Mest fokus blir det på sömn och träning.

    Jag har läst att en viktminskning på 5-10% kan göra stor skillnad för fertiliteten så jag ska försöka gå ner några kilo iaf. Synd att det är så himla tråkigt!

    Stort lycka till! Hoppas att vi båda plussar snart.
  • myownworstenemy

    Hur ska man lyckas bli gravid när det (förhoppningsvis) blivande storasyskonet vill komma in och sova mellan mamma och pappa i princip varje natt?! Samma barn som dessutom tjatar om att hon vill ha syskon, haha! Fler med liknande problem? Vi har knappt fått till det de här fertila dagarna och idag är nog sista chansen för den här gången, om det inte redan är försent.

  • myownworstenemy

    Tog ett test idag, BIM-1, som visade negativt. Känner mig inte gravid heller så jag hoppar nog till nästa tråd. Grattis till alla som har fått plus och lycka till alla andra!

Svar på tråden BIM januari