Inlägg från: Anonym (Välj något i listan...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Välj något i listan...)

    Ensam i förhållandet

    Minskad lust är oftast ett symtom på något annat. Den största lustdödaren är hormonella preventivmedel som spiral, p-piller etc. På andra plats är hormonella förändringar tack vare att man fött barn och ammat och dragit tunga lass i småbarnsåren med förändrad kropp, ärr efter förlossningen, övervikt etc. På tredje plats kommer den osexiga vardagen i förhållandet där man effektivt dödar romantik och lust genom att gnälla om skitiga strumpor, räkningar, mensvärk och åsynen av urtvättade kalsonger och dagliga fjärtar i sovrummet samt den lätt småfeta typen man möter i hallen som råkar vara ens partner/sin egen spegelbild... Samma sak varje dag varje månad.. Ospännande och osexigt. På fjärde plats, man ändrar prioriteringar pga jobb, gamla farmor, vakna barn, jobbiga chefer, restider, bekvämligheter, datorsurfande, fredagsmys, stress, olika läggtider, olika intressen etc... Sex rationaliseras bort och blir mindre och mindre viktigt för att till slut upphöra och ersätts med massa "måsten" och "viktiga" saker och "egentid".

    På femte plats kommer tvångssyndromet... När romantiska resor planeras, dejter, barnvakter och vuxentid schemaläggs och det förväntas bli sex. Då brukar utebliven lust komma som ett brev på posten.. Snustorrt, ointressant och erotikdödande när man stressar och måste prestera just nu i ögonblicket och inte spontant. När dejt med partner blir ett schemalagt måste och inte ett frivilligt val.

    På sjätte plats kommer brist på känslor. Man älskar fortfarande sin partner men inte längre attraheras och inte längre känner lust.

Svar på tråden Ensam i förhållandet