Inlägg från: Rosahimmel86 |Visa alla inlägg
  • Rosahimmel86

    Bästa olja mot bristningar (gravid) ?

    Jag har smörjt in magen med ett ekologiskt "mommy butter" från Viridi Eco - som är särskilt utvecklat för gravida.

    Det har fungerat bra på mig - men som ovanstående skriver att bristningar kan man endast mildra men inte undvika att dom uppkommer helt då det mestadels är hormonellt

  • Rosahimmel86

    Fast jag fick jättemycket bristningar med mitt första barn.

    Jag var 18 år och var smal innan jag blev gravid

    167/60 kg

    Varken min mamma eller min mormor eller farmor har en enda bristning - så att det skulle bero på gener eller hur stor du var innan tror jag inte heller riktigt på.

    Däremot så tror jag att om man är yngre så har man större risk att få bristningar på grund av att huden har en mycket fastare struktur då.

    (Jämför jag med mina vänner som fick barn tidigt så har dom också mycket bristningar medans dom vänner som var lite äldre inte alls har lika mycket)

  • Rosahimmel86
    Tazzme skrev 2020-01-22 08:57:01 följande:

    Läste faktiskt en vetenskaplig artikel (eller var det kanske en sammanfattning av en) angående bristningar. Där stod att de hormoner som man i graviditeten får och som påverkar huden så att de kommer bristningar, gör större effekt på yngre människor. Dvs. ju yngre man är desto mer "mottaglig" var huden för den här hormonella påverkan och desto lättare kunde man få bristningar. 

    Så det verkar som att det finns vetenskapligt stöd för din teori :)

    Mina systrar fick sina barn då de var 18/21 samt 21/23. De har båda två väldigt mycket mer bristningar än jag. Mycket mer. Jag fick mitt första barn då jag var 27. Ok, jag åt vitaminer, kosttillskott och smorde mej flera gånger om dan. Fick också bristningar, men bara en bråkdel av vad de fick. Kanske hade mer med våra åldrar att göra än annat?

    Får se hur det går nu, då jag är 36 och ska få mitt andra barn. Hoppas på det bästa. Du har flera barn? Hur gick det i så fall med de andra barnen, sprack huden då också?


    Jag fick inga fler bristningar med barn nummer 2 och 3. Nu är jag gravid med nr 4 men tror inte att jag får fler bristningar.

    Jag äter också kosttillskott och smörjer magen :)

    Intressant att du hade läst en vetenskaplig artikel om det!
Svar på tråden Bästa olja mot bristningar (gravid) ?