• Anonym (A)

    Ledsen och sårad, mikrootrohet?

    Vad jobbigt det låter. Har du någon möjlighet att fortsätta få terapi för att inte falla tillbaka i självsvält när du upplever att något är jobbigt?

    Min man kollar regelbundet på Instagrammodeller, särskilt en som är känd för sina stora bröst, och det stör mig faktiskt inte alls.
    Han gillar jättestora bröst, jag har rätt små bröst. Han har trots det varit ihop med mig i 15 år så han tycker väl att det egentligen inte är så viktigt eller att jag har andra saker som väger upp.

  • Anonym (A)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-12-12 18:22:33 följande:
    Jag är som jag skrev innan sjuk. En partner har väll ett ansvar i sin frus hälsa? Jag menar om din partner är alkoholist rar du inte hem sprit, om du har spelproblem så spelat inte hon. Man triggar alltså inte den man älskars sjukdom. Jag är inte en lite sotis fru, jag är en sjuk person som faller fort och hårt mycket pga den kroppshets som finns idag som min man uppenbarligen stöttar.
    Din man drog inte hem sprit. Han surfade på sin egen mobil, vilket väl snarast går att jämföra med att ta en öl när han sitter i bastun på sommarstället, där du inte ens är med, utan att berätta det för dig.
    Du snokade i hans mobil och hittade hans sökhistorik. Nu vill du förbjuda honom att göra något, i sin ensamhet, för att du har en sjukdom.

    Du bör nog jobba med dig, för annars lär du inte ha någon man alls. Eller så får du en man som döljer sina hemligheter bättre bara.
  • Anonym (A)
    Anonym (Bea) skrev 2019-12-12 18:53:30 följande:

    Sjuka ni är som sparkar på TS. Låt henne vara. Ni vet ingenting om deras relation. Och sluta uttala er som om ni vore experter med facit. Ni är precis lika vilse i livet och fucked up som alla andra!

    TS. Det är ditt liv, din relation, din man och dina gränser. Prata med honom. Om vad ni har för gränser för otrohet. Hur du mår osv. Förbered dig dock på att han är den han är. Du får fråga dig själv hur du vill ha det och vad du kan stå ut med med honom. Önskar dig lycka till!


    Så om man inte håller med dig och TS så är man "vilse i livet och fucked up"?


  • Anonym (A)
    Anonym (Bea) skrev 2019-12-12 19:01:08 följande:
    Skrev jag inte. Typ alla människor är ju det. Även ni.
    Och du och TS också?
  • Anonym (A)
    Anonym (Bea) skrev 2019-12-12 19:05:12 följande:
    Inte vet jag. Du verkar däremot vara särskilt fuckad.
    Fantastisk nivå på dina argument, verkligen. Om och om igen.
  • Anonym (A)
    Anonym (...) skrev 2019-12-12 19:26:04 följande:

    Så jävla tröttsamt när man nästan förväntas tycka att det är sunt att ens egen partner dreglar efter andra..

    Man behöver inte ha en ätstörning för att bli sårad! Jag lovar att alla härinne som skuldbelägger ts skulle hålla sig för skratt om det var deras partner som var besatt av någon annan.

    Jag hade en pojkvän som hånade mig för att jag blev sårad när han kollade porr. Jävlar vad gnällig och ängslig han blev när han inbillade sig att jag kollat in andra..


    Jag skrev i mitt första inlägg att min man kollar på en tuttmodell. Jag har inga problem med det. Jag känner heller inte att jag behöver ha koll på hur ofta han tittar på hennes bilder eller om han kollar på dem och runkar. Hon är inte direkt något hot mot vårt förhållande.
  • Anonym (A)
    Anonym (...) skrev 2019-12-12 19:48:49 följande:
    Vad får dig att tro att han skulle tacka nej irl om han är så jävla besatt av tuttmodeller? Så jävla töntigt btw.. Det finns tjejer med stora bröst.. Att du inte bryr dig är bara stört. Är ni syskon? Den dagen jag inte bryr mig kan vi lika gärna bara vara polare..

    Jag vet inte om han är "så jävla besatt". Jag har faktiskt ingen aning om vad han surfar på sin mobil. Det är inget som påverkar på vårt liv tillsammans i alla fall.


    Då får han väl göra det. Jag kan inte stoppa någon som har bestämt sig för att vara otrogen och jag tänker inte ägna någon energi åt att kolla vad han har för sig på nätet för att försöka stoppa det.

    Sitter du och kollar din mans surfhistorik eller förhör du honom varje dag om vad han har tittat på, om han har onanerat och vad han tänkte på då? Eller hur vet du vad din partner gör eller inte gör?

  • Anonym (A)
    Mammia skrev 2019-12-12 19:48:36 följande:

    Ni kvinnor och män som är så positiva till att era partners tittar på andra både i porr och utmanande bilder. Ni funderar aldrig på varför era män har en sådan förvrängd och sexistisk kvinnosyn? Hur psykiskt nedtryckta ni kvinnor låter när ni uttrycker att det är okej för hon är inte ett hot. Det är alltså okej att eran man är mer attraherad av en bara för att hon inte är tillgänglig, har ni ingen självrespekt. Om TS dessutom har en dotter är det väll illa om hennes far bidrar till det förvridna, sexuella kroppsidealet som idag råder. Att många av er skuldbelägger en människa med ätstörning och säger att det är hennes problem och att hon tar på sig en offerkofta gör mig upprörd. Som psykolog med fokus på missbruk så kan jag säga att en partner som tar hem alkohol när en alkoholist finns i hemmet eller agerar på ett triggande sätt i en sjukdom är en medberoende som inte tar ansvar för sin partners läkande.


    Är det sexistiskt att gilla bröst? Eller att tycka att Dolph Lundgren är förbannat snygg? (Jag följer honom på Instagram för att han är sjukt snygg.)

    Jag ser rätt genomsnittlig ut och är fullt medveten om att det finns mängder med kvinnor som är oändligt mycket snyggare än jag där ute. Detsamma gäller för övrigt för min man. Ändå har vi valt att vara ihop med varandra. Utseende är inte allt, som bekant.

    Om man är tillsammans med en alkoholist, betyder det då att man själv måste bli absolutist för att inte trigga partnern? Inte ta en öl AW med jobbet, inte ta en nubbe till julbordet, inte en drink när man är ute och reser med kompisar? För om partnern snokar och får reda på det så har man förstört allt för den och den kommer att börja toksupa på grund av mig?
  • Anonym (A)
    Anonym (...) skrev 2019-12-12 20:40:06 följande:
    Ingen aning? Du skrev ju att han kollade tuttmodeller. Sitter du och kollar din mans surfhistorik eftersom du vet att han kollar tuttmodeller regelbundet speciellt en..?
    Det har han berättat.
  • Anonym (A)
    1234568 skrev 2019-12-12 20:49:59 följande:
    Man kan göra allt det du räknar upp, men man kan inte ta in det i hemmet, då blir du medberoende.
    Är det det som medberoende betyder?
  • Anonym (A)
    Mammia skrev 2019-12-12 21:04:12 följande:
    Ja en medberoende är någon som möjliggör för dig att bibehålla ditt missbruk eller bringar frestelser så du får återfall. Är man gift som i TS fall så har partnern ett stort ansvar. Om partnern inte kan stå över sina behov och främja parners hälsa och tillfrisknande så kommer aldrig personen att bli frisk. Man är två i en relation, i nöd och lust. Därför är det vansinne när människor här lägger hela skulden på TS.
    Och om man är tillsammans med någon som är sjuk så får man inte ha ett eget liv, som personen inte har insyn i? Som att ta en öl efter jobbet eller surfa på mobilen i enrum? Den sjuka personen ska ha total koll på partnern dygnet runt och också tillgång till alla tankar eller fantasier?
Svar på tråden Ledsen och sårad, mikrootrohet?