• Anonym (Olga)

    Ledsen och sårad, mikrootrohet?

    Alltså skulle detta vara micro otrohet så skulle jag åka dit direkt. Jag följer en fitnesskille på Insta, dels för att han kan väldigt mycket om kost och hälsa och är väldigt rolig, men självklart också för att han är snygg. Nästan alla hans bilder är mer eller mindre avklädda, och jag gillar dom alla. Det är ju överlag mycket avklätt på Insta. Betyder det att jag är otrogen?? Nej. Man kan inte kontrollera vad ens partner gör eller tänker. Om ens kille inte likear en snygg influenser så kanske han ändå tänker på henne och runkar till fantasier om henne. Är han då otrogen?

  • Anonym (Olga)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-12-12 17:52:36 följande:

    Skillnaden är dock att du har Instagram och följer flera personer, hans bilder kommer upp i ditt flöde, du likar. Min man har inte Instagram utan söker hennes Instagram på nätet och tittar bara på de mest utmanande bilderna på närbild rumpa osv. Det är alltså en specifik individ som han uppenbarligen attraheras av och gång på gång söker upp.


    Ok, det stämmer att jag har Instagram. Men för ett tag sedan upptäckte jag tex den här snygge artisten Victor Leksell som är 22 år, ser ut som en sexgud och gör otroligt bra musik. Sedan dess googlar jag honom regelbundet och dreglar över hans bilder och njuter av att han dessutom är en begåvad sångare. Är jag otrogen för det? Nej, jag är själv 34 och min man är 36 och vi är jättekära och min man är jättehet. Irl så skulle jag välja min man alla gånger före Victor Leksell :) Förstår du hur jag menar? Det var trist att du råkade se historiken och jag förstår att det skapar en känsla av osäkerhet och otillräcklighet hos dig. Men mitt råd är att istället börja googla bilder på Victor Leksell och hetsa upp dig med, eller nån annan hunk :) Lev livet och njut! Det är inte otroget, det är inte ett svek. Alla människor blir attraherade av olika personer och idag lämnar det spår i och med att vi använder internet.
  • Anonym (Olga)
    Anonym (Ledsen) skrev 2019-12-12 18:22:33 följande:

    Jag är som jag skrev innan sjuk. En partner har väll ett ansvar i sin frus hälsa? Jag menar om din partner är alkoholist rar du inte hem sprit, om du har spelproblem så spelat inte hon. Man triggar alltså inte den man älskars sjukdom. Jag är inte en lite sotis fru, jag är en sjuk person som faller fort och hårt mycket pga den kroppshets som finns idag som min man uppenbarligen stöttar.


    Din man gjorde något i hemlighet på sin mobil. Att du råkade se hans sökhistorik var olyckligt. Men inte hans fel. Kanske behöver du prata med honom om det, förklara att det triggar dig. Att ni behöver prata om dun ätstörning igen och att gan behöver vida extra hänsyn gentemot dig pga det. Men du kan inte (och bör inte) försöka kontrollera om han kollar på grejer på sin mobil eller fantiserar om grejer. Det har ingenting med dig att göra. Den här situationen kommer du hamna i gång på gång i ett längre kärleksförhållande. Om du snokar. Han tittar på andra, han är vän med sin kollega, han kollar upp nakenbilder på en influenser, han kollar porr. Har man en sund sexualitet så är man nyfiken på människor, även människor som inte är ens partner. I alla fall om man är ihop +10 år.
  • Anonym (Olga)

    Det ligger uppe en tråd just nu med en tjej som blir kontrollerad av sin partner, han vill vara med henne hela tiden och skuldbelägger henne så fort hon tar egna initiativ utan honom. Varenda en som svarar i tråden säger att han beter sig fel, att han är kontrollerande, att han har låg självkänsla. Enligt min mening är denna tråden liknande - men det är Ts som beter sig kontrollerande, som har låg självkänsla. Att man låter sin partner ha sina egna fantasier ifred och undviker att snoka är varken att vara nedtryckt eller lurad av en otrogen tölp. Det är vanligt sunt förnuft, som varje person med god självkänsla besitter.

  • Anonym (Olga)
    Mammia skrev 2019-12-12 19:48:36 följande:

    Ni kvinnor och män som är så positiva till att era partners tittar på andra både i porr och utmanande bilder. Ni funderar aldrig på varför era män har en sådan förvrängd och sexistisk kvinnosyn? Hur psykiskt nedtryckta ni kvinnor låter när ni uttrycker att det är okej för hon är inte ett hot. Det är alltså okej att eran man är mer attraherad av en bara för att hon inte är tillgänglig, har ni ingen självrespekt. Om TS dessutom har en dotter är det väll illa om hennes far bidrar till det förvridna, sexuella kroppsidealet som idag råder. Att många av er skuldbelägger en människa med ätstörning och säger att det är hennes problem och att hon tar på sig en offerkofta gör mig upprörd. Som psykolog med fokus på missbruk så kan jag säga att en partner som tar hem alkohol när en alkoholist finns i hemmet eller agerar på ett triggande sätt i en sjukdom är en medberoende som inte tar ansvar för sin partners läkande.


    Jag har väl en förvriden manssyn då eftersom jag kollar in 15 år yngre 20-åriga killar? Hur gör du själv för att kontrollera att din man inte fantiserar om andra? Eller kanske får han fantisera, men bara om kvinnor som inte är ett hot mot dig? Kollar du hans sökhistorik och kontrollerar du hans appar för att säkerställa att han inte har sökt på någon influencer på sin lediga tid? Hur står det till med din egen självrespekt undrar man ju.
Svar på tråden Ledsen och sårad, mikrootrohet?