• Tecum

    Ska samhället uppmuntra barn att bli veganer?

    Nej, föräldrar ska inte pådyvla sina barn den typen av fanatiska ideologier. Man ska se till barnets bästa och tillhandahålla den kost som är bäst för den som växer. När barnet blir myndigt kan hen välja själv.
    Och givetvis ska inte samhället och skattebetalarna stå för fanatiska preferenser vad gäller kost. Vegetariskt alternativ räcker gott.

  • Tecum
    Anonym (tobbe) skrev 2019-12-15 01:12:23 följande:
    Nu äter jag själv allt men har som mål att äta mer och mer miljö och djurmedvetet. Men just nu är jag allätare. Men jag måste nog ifrågasätta flera inlägg här. För det första ser man till att ge en vegankost som täcker alla näringsbehov då fungerar det lika bra för barn som att ge dom kött. Dom veganföräldrar som får problem är dom som ger sina barn för ensidig kost. Men på varje fall av föräldrar som ger ensidigveganmat som skadar deras barn har vi säkert hundra vanliga föräldrar som ger sina barn ensidig köttkost. Finns ju ungar som lever på bara burgare och skit och knappt ser grönt på tallriken det är lika illa. Med balanserad kost är det inga problem att vara vegan eller att föda upp barn på veganmat. Indier och andra har ju klarat det i hundratals år. Människan är allätare och behöver in kött. Så den biten kan ni släppa. Sen när det kommer till skolmaten då kan man vända på det. Varför ska skolan stödja köttfanatiker och klimatskeptiker. Det är ju inget som säger att kött är normen. Så vi kan vända på det föräldrar som kräver animalisk mat pågrund av ideologi borde kanske betala fullpris. För deras kost gör ju mer skada för miljön. Samma med alla som kräver att det ska vara griskött. Nej sluta fjanta er ni är ju lika fanatiska som dom veganer som ni klagar på. Vi måste minska på animalisk mat det är fakta. Så det bästa är om man har några köttfria dagar sen dom dagar som det är kött då har man veganalternativ. Vad är problemet?
    Du räddar inte världen genom att minska på animalisk produktion, det är fake news. Det enda som kan rädda klimatet är att minska all konsumtion, all förbränning av fossila bränslen, allt resande, även det resande som importerad (vegan)mat gör, och framförallt att börja fånga in CO2 och stoppa tillbaka det ner i marken. Att du och många andra är fixerade vid köttet är för att det är så lätt! Produktionen är lätt avgränsad, lätt att skuldbelägga andra och lätt att framstå som god och miljövänlig. Men det gör ingen större nytta... För tanken är fel i grunden, vi måste alla ha mat och när världens befolkning ökar krävs mer mat. Och matproduktion ger utsläpp oavsett vad du producerar då det handlar om naturliga processer. Däremot att minska resandet ger nettoeffekt för vi behöver inte resa så mycket som vi gör. Samma med förbränning, vi måste inte använda fossilt bränsle men det är billigare.

    Sen trampade du i klaveret med ditt exempel med Indien. Det har inte gått bra i alla tider, i stora delar av världen har svält varit en vanlig dödsorsak för barn, så var det även i Sverige förr. Så är det i delar av Afrika idag. Människor måste ha protein och i synnerhet växande barn.
  • Tecum
    Aniiee skrev 2019-12-15 18:28:00 följande:
    Så är det i Indien idag. 1,5 miljoner barn dör i Indien varje år. Enligt beräkningar från bla UNICEF är 1/3 av dessa direkt relaterade till svält.
    Det var så jag menade men du uttryckte det tydligare, tack!
Svar på tråden Ska samhället uppmuntra barn att bli veganer?