• EmberEyes

    Ska samhället uppmuntra barn att bli veganer?

    Tecum skrev 2019-12-14 16:13:07 följande:

    Nej, föräldrar ska inte pådyvla sina barn den typen av fanatiska ideologier. Man ska se till barnets bästa och tillhandahålla den kost som är bäst för den som växer. När barnet blir myndigt kan hen välja själv.
    Och givetvis ska inte samhället och skattebetalarna stå för fanatiska preferenser vad gäller kost. Vegetariskt alternativ räcker gott.


    Jag håller med delvis, men tycker att ålder för självbestämmande över sin kost kan vara 13 eller 15.
    Anonym (Vegan_eller_inte_vegan) skrev 2019-12-14 16:24:19 följande:
    Ska samhället tvinga föräldrar att ta in animaliska produkter i kylskåpet och tillaga dessa till barnet om detta är bäst för barnet? Trots att föräldern är vegan och har ett stort miljöengagemang och djurintresse? 
    Om barnet äter vegetariskt/blandkost i skolan/fritids så räcker det bra till vardags. Däremot så blir det problematiskt under sommarlov och jullov.

    ~~~~~~~~~~~~~~

    Sedan tycker jag att det är märkligt att inte tillgodose sina barns behov av fullvärdig kost framför att uppnå något moraliskt mål. Barnens hälsa och välmående måste väl vara prio ett? DVS om man inte orkar eller kan laga ordentlig vegankost som är näringsriktig så får man laga vanlig mat till barnen.
  • EmberEyes
    Aniiee skrev 2019-12-14 22:36:31 följande:
    Eftersom dessa olika måltider kommer från olika plånböcker så hjälper det inte att lägga minder pengar på fängelsematen. 

    Men ponera att man kunde ta en del av anstalternas matbudgetar och ge den till skolorna. Säg att man halverade priset per portion för de intagna (så hamnar de i nivå med snittet i skolorna) och ge den halvan till skolorna.

    Portionspriset för skolornas mat skulle då kunna höjas med whooping 9 öre. Förutsatt att jag har rätt siffror och har räknat rätt, då.

    Men som sagt, egalt, eftersom anstalterna och skolorna inte får pengar från samma håll.
    Oj, kostar en fängelselunch 18 öre?!?
  • EmberEyes
    Aniiee skrev 2019-12-14 23:47:25 följande:
    Suck..... Tror du det själv eller?
    Utan att ange hur du räknar, och när du använder "portionspris" som en enhet på det vis du gör så är det lätt att tolka din text på det viset.
    Aniiee skrev 2019-12-14 23:48:58 följande:
    Och fråga nr 2: Skrev jag det?

    Nej, du skrev att portionspriset i skolan ökar med 9 öre, och du skrev att halva portionspriset från anstalten flyttas till skolan. x=9 öre, Anstaltens portionspris=2x=18öre.

    Som sagt, när du använder "portionspris" som enhet och inte visar vad du har räknat med för siffror (totalkostnad för fängelselunch, antal interner, totalkostnad för skollunch och antal elever) så är det en tolkning av vad du skrev, på samma sätt som "det är en mörk december-natt nu" gör att jag kan tolka det till att betyda "just nu är det inte solsken här i Sverige".
Svar på tråden Ska samhället uppmuntra barn att bli veganer?